Weather Icon
Γενικά θέματα 29 Φεβρουαρίου 2020

Πέτσας: Οργανωμένη προσπάθεια παραβίασης των συνόρων από 4.000 άτομα – Υπό κράτηση 66 άνθρωποι

Πέτσας: Οργανωμένη προσπάθεια παραβίασης των συνόρων από 4.000 άτομα – Υπό κράτηση 66 άνθρωποι

Η Ελλάδα δέχτηκε μια «οργανωμένη, μαζική, παραμονή απόπειρα παραβίασης των συνόρων και άντεξε», δήλωσε ο Στέλιος Πέτσας μετά τη σύσκεψη στο Μαξίμου.

Οι δυνάμεις ασφαλείας απέτρεψαν την παράνομη είσοδο στην Ελλάδα πάνω από 4.000 ατόμων, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μετά τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για τις εξελίξεις στο μεταναστευτικό.

«Η Ελλάδα δέχτηκε χτες μια οργανωμένη, μαζική, παραμονή απόπειρα παραβίασης των συνόρων μας και άντεξε», τόνισε ο κ. Πέτσας.

Πρόσθεσε ότι «απετράπησαν πάνω από 4.000 παράνομες είσοδοι» στην Ελλάδα και σημείωσε ότι 66 άτομα που πέρασαν στη χώρα «κρατούνται και δεν έχουν καμία σχέση με την Ιντλίμπ» της Συρίας.

Συνεχίζοντας, ο κ. Πέτσας εξέφρασε τις ευχαριστίες της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού προς τα στελέχη της αστυνομίας και του στρατού για τη φύλαξη των συνόρων.

«Ενισχύουμε τις δυνάμεις μας σε ξηρά και θάλασσα. Στον Έβρο μεταφέρονται επιπλέον δυνάμεις της αστυνομίας και του στρατού. Στα νησιά ενισχύονται οι δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος και από σήμερα επιχειρούν 52 σκάφη του Λιμενικού και του Πολεμικού Ναυτικού», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να κάνει ό,τι χρειαστεί για να διαφυλάξει τα σύνορά μας», κατέληξε ο κ. Πέτσας.

Δέσμη τριών μέτρων από την κυβέρνηση για το μεταναστευτικό

Συναγερμός σήμανε την Παρασκευή στην κυβέρνηση για τις εξελίξεις στο μεταναστευτικό και τη συγκέντρωση προσφύγων στα σύνορα Τουρκίας – Ελλάδας.

Η κυβέρνηση προχώρησε σε σχέδιο δράσης με μια δέσμη τριών μέτρων και συγκεκριμένα:

  1. Σαφές μήνυμα στην Άγκυρα με την αυστηροποίηση της φύλαξης των συνόρων σε ξηρά και θάλασσα.
  2. Διεθνοποίηση του προβλήματος μαραθώνιο τηλεφωνικών επαφών του πρωθυπουργού με Ευρωπαίους ηγέτες, στους οποίους εξήγησε τα δεδομένα των τελευταίων ωρών και συμφώνησαν για τις επόμενες κινήσεις.
  3. Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου προκειμένου να αποτιμηθεί η κατάσταση και να χαραχθούν τα επόμενα βήματα της Αθήνας.

Η χώρα αποφάσισε «να αυστηροποιήσει στο μέγιστο δυνατό βαθμό τη φύλαξη των συνόρων της σε ξηρά και θάλασσα», όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, την ώρα που αριθμός προσφύγων και μεταναστών συνέρρεε σε τουρκικά εδάφη κοντά στην ελληνοτουρκική μεθόριο, ο πρωθυπουργός διατύπωνε αυστηρή προειδοποίηση και ενημέρωνε Ευρωπαίους ηγέτες και το ΝΑΤΟ για την κατάσταση.

Ενδεικτικό ήταν άλλωστε το μήνυμα που ανάρτησε στο Τwitter ο κ. Μητσοτάκης:

«Σημαντικός αριθμός μεταναστών και προσφύγων έχει συγκεντρωθεί σε μεγάλες ομάδες στα ελληνοτουρκικά χερσαία σύνορα και έχουν προσπαθήσει να εισέλθουν παράνομα στη χώρα. Θέλω να είμαι σαφής: δεν θα ανεχθούμε παράνομες εισόδους στην Ελλάδα. Αυξάνουμε την ασφάλεια στα σύνορα».

sputnik

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube