Weather Icon

“Παιχνίδι” και εκβιασμό με τους πρόσφυγες από το Ιντλίμπ κάνει η Τουρκία – Μη μασάτε, μην πιστεύετε και μην διακινείτε τα ψέματα της Άγκυρας

“Παιχνίδι” και εκβιασμό με τους πρόσφυγες από το Ιντλίμπ κάνει η Τουρκία – Μη μασάτε, μην πιστεύετε και μην διακινείτε τα ψέματα της Άγκυρας

Καταυλισμός προσφύγων από την επαρχία Ιντλίμπ, στην αυτοδιοικούμενη περιοχή της Ροζάβα, στη ΒΑ Συρία

Σε όλους είναι ίσως γνωστά τα ψέματα που ξεφουρνίζει η Τουρκία στο “προσφυγικό” θέμα, εκτός από εμάς εδώ στην Ελλάδα.

Πρώτο ψέμα: Η Τουρκία είναι θύμα στο θέμα των προσφύγων, αφού φιλοξενεί 3,5-4 εκατομμύρια πρόσφυγες.

Η αλήθεια: Η Τουρκία δεν είναι θύμα, είναι θύτης, γιατί η ίδια δημιούργησε το πρόβλημα, εξ αιτίας του οποίου δημιουργήθηκαν οι συνθήκες που οδήγησαν τους Σύριους στην έξοδο από τη χώρα τους.  Η Τουρκία εκπαίδευσε και εξόπλισε τον λεγόμενο “Ελεύθερο Συριακό Στρατό”, την Αλ Νούσρα-Αλ Κάιντα και τον ISIS, οι οποίοι κατέστρεψαν τη Συρία και δημιουργήθηκε το προσφυγικό πρόβλημα.

Δεύτερο ψέμα: Η Τουρκία σηκώνει τεράστιο βάρος στο προσφυγικό και η Ευρώπη οφείλει να πάρει μέρος από το βάρος αυτό.

Η αλήθεια: Η Τουρκία των 80 εκατομμυρίων φιλοξενεί 3,5 εκατομμύρια πρόσφυγες, που η ίδια δημιούργησε με τις πράξεις της, ενώ ο Λίβανος των 6 εκατομμυρίων, φιλοξενεί ένα εκατομμύριο Σύριους πρόσφυγες, συν ένα εκατομμύριο Παλαιστίνιους πρόσφυγες.  Καμία κυβέρνηση του Λιβάνου δεν είπε στην Ευρώπη να σηκώσει μέρος αυτού του βάρους, που είναι πολλαπλάσιο από αυτό που σηκώνει η Τουρκία. Ένας στους τρεις κατοίκους του Λιβάνου είναι πρόσφυγας, ένας στους 20 στην Τουρκία.

Άρα, η Τουρκία εκβιάζει την Ευρώπη, επειδή εκμεταλλεύεται την “αχίλλειο πτέρνα” της Ε.Ε., που είναι η Ελλάδα των ανοικτών συνόρων.

Ενώ ο καημένος ο Λίβανος που σηκώνει πολλαπλάσιο βάρος και μάλιστα χωρίς να φταίει, δεν ζητά από κανέναν τίποτα.

Για να αντιληφθούμε πόσο κόστισε πολιτικά, εθνικά και γεωπολιτικά η πολιτική των ανοικτών συνόρων, που εγκαινίασε πανηγυρικά το δίδυμο Τσίπρα-Χροστοδουλοπούλου.

Τρίτο ψέμα: Ένα εκατομμύριο Σύριοι θα περάσουν τα σύνορα από το Ιντλίμπ στην Τουρκία, αν προχωρήσουν τα στρατεύματα της Συρίας στην επαρχία Ιντλίμπ.

Η Αλήθεια: Ο αριθμός είναι παραφουσκωμένος, καθώς και το ότι θα κατευθυνθούν στην Τουρκία, όσοι εγκαταλείψουν το Ιντλίμπ.

Κι αυτό γιατί οι πρόσφυγες μπορούν να κατευθυνθούν και σε άλλες περιοχές, όπως για παράδειγμα οι περιοχές που ελέγχονται από τις Δημοκρατικές Δυνάμεις της Συρίας (SDF). Σημειώνεται ότι οι αρχές της αυτοδιοικούμενης αυτής περιοχές, δήλωσαν ότι οι πρόσφυγες είναι ευπρόσδεκτοι και ότι θα κάνουν το παν για να τους περιθάλψουν και να τους φιλοξενήσουν. Και αυτό χωρίς να εκβιάσουν καμία Ευρώπη και καμία Ελλάδα.

Ήδη, με βάση είδηση του Hawarnews, 200 οικογένειες Συρίων από την επαρχία Ιντλίμπ, τις τελευταίες ημέρες έχουν φθάσει στον καταυλισμό προσφύγων Ebû Qibîi, που βρίσκεται ΝΔ της Ράκα.

Η πρόσφυγας από το Ιντλίμπ, Hemîde El Absî, δήλωσε ότι αναγκάστηκαν να φύγουν απο το χωριό τους, El Ramî, όταν έμειναν ανάμεσα στα πυρά του στρατού της Συρίας και του τουρκικού στρατού.

Η αυτόνομη διοίκηση της ΒΑ Συρίας δηλώνει ότι αν και υπάρχουν περιορισμένες δυνατότητες, ήδη γίνονται ενέργειες για ενεργοποίηση ενός δεύτερου καταυλισμού ειδικά για τους πρόσφυγες από την Ιντλίμπστην κωμόπολη El Mensûra, που βρίσκεται νότια του Ευφράτη.

Μια άλλη πρόσφυγας από την επαρχία Ινλίμπ, η Fatme El Xatîb, δήλωσε με τη σειρά της: “Το τουρκικό κράτος έχει κλείσει τα σύνορα για τους πρόσφυγες που αφήνουν τα σπίτια τους, λόγω των βομβαρδισμών του καθεστώτος. Και το έκανε αυτό γιατί προσπαθεί να εξασφαλίσει περισσότερα χρήματα σε διεθνές επίπεδο, παίζοντας με τον αριθμό των προσφύγων”.

Υπάρχουν κι άλλα ψέματα που χρησιμοποιεί η Τουρκία, για να εξασφαλίζει κέρδη σε πολιτικό, οικονομικό και γεωπολιτικό επίπεδο.

Προς στιγμής αρκούμαστε σ’ αυτά, με την ελπίδα να πάψουν να τα πιστεύουν ορισμένοι στις Βρυξέλλες και στην Αθήνα και υποκύπτουν στους εκβιασμούς της Άγκυρας καθώς επίσης να πάψουν να τα διακινούν ως αλήθεια η Έλληνες δημοσιογράφοι.

Έλληνες δημοσιογράφοι έλεος.

Σ.Κ.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube