Weather Icon

Ο Σενέρ Λεβέντ προειδοποιεί τον Ερντογάν: Μπορεί να δικάσουν κι εσένα μια μέρα στο Διεθνές Δικαστήριο Εγκλημάτων Πολέμου

Ο Σενέρ Λεβέντ προειδοποιεί τον Ερντογάν: Μπορεί να δικάσουν κι εσένα μια μέρα στο Διεθνές Δικαστήριο Εγκλημάτων Πολέμου

Πόσο γρήγορα εξελίσσονται τα πάντα. Πόσο γρήγορα αλλάζουν. Να είναι καλά τούτο το ίντερνετ. Πλέον μαθαίνουμε τα πάντα όχι μετά από μία ημέρα, αλλά την ίδια ημέρα, την ίδια ώρα. Δεν χρειάζονται πλέον οι βραδινές εφημερίδες.

Παλιά υπήρχαν κάποιοι που εξέδιδαν βραδινές εφημερίδες για να μεταδώσουν τις ειδήσεις την ίδια ημέρα. Μετέδιδαν μια μέρα προηγουμένως τις ειδήσεις που θα μετέδιδαν οι άλλες εφημερίδες μιαν μέρα αργότερα.

Και ο μεγάλος μου αδελφός Κεμάλ Ακιντζί μετά από ορισμένο χρονικό διάστημα είχε μετατρέψει σε βραδινή την ημερήσια εφημερίδα που εξέδιδε. Το έκανε αυτό πιο πολύ για ειδήσεις από τον ελληνοκυπριακό Τύπο. Για να προσφέρει στον Τουρκοκύπριο αναγνώστη την ίδια ημέρα τις ειδήσεις των ελληνοκυπριακών εφημερίδων.

Έδινε μεγάλη σημασία σε αυτό και είναι αλήθεια πως παρακολουθούνταν με μεγάλο ενδιαφέρον οι επισκοπήσεις από τον ελληνοκυπριακό Τύπο. Με πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τώρα. Ο μεγάλος μου αδελφός γνώριζε πολύ καλά ελληνικά. Γι’ αυτό ήταν ένας από τους πρώτους εργαζομένους της πρεσβείας της Τουρκίας. Έκανε χρόνια τον μεταφραστή εκεί. Έκανε και μεταφράσεις για τον τουρκικό Τύπο.

Έμαθα από αυτόν ότι κάποιες μεταφράσεις τις έκανε μόνο για την πρεσβεία και δεν δίδονταν στον Τύπο μας. Έκανε διερμηνεία και κατά τις συναντήσεις αντιπροσωπειών που έρχονταν από την Τουρκία με τον Πρόεδρο Μακάριο κατά τα χρόνια του συνεταιρισμού μας στη Δημοκρατία. Όπως λέει, ο Μακάριος δεν άφηνε να του βγάλουν καμία φωτογραφία χωρίς ράσο σε αυτές τις επαφές!

Ας έρθω στην πραγματικότητα. Τι λέγαμε; Πόσο γρήγορα εξελίσσονται και αλλάζουν όλα. Εκείνοι που μόλις πριν κάνα δυο μέρες κατηγορούσαν τον Μουσταφά Ακιντζί για τρομοκρατία, τώρα κατηγορούνται οι ίδιοι για τρομοκρατία!

Ποιος τους κατηγορεί; Η Ρωσία! Τι λέει στην Τουρκία; «Σταμάτα να παρέχεις όπλα και στήριξη στους τρομοκράτες στη Συρία.» Είδατε ποιος είναι τελικά ο τρομοκράτης;

Ο Ταγίπ Ερντογάν νομίζει ότι παίζουν και τραγουδούν το τραγούδι «Σε περίμενα και δεν ήρθες» και στη Συρία όπως στην Κύπρο. Δεν ξέρει ότι εκεί είναι Συρία και όχι Κύπρος.

Αλλά τους απαντά πάλι με ένα τραγούδι όπως απάντησε στους Ελληνοκύπριους στην Κύπρο: «Μπορεί να έρθω ένα βράδυ ξαφνικά».

Ρε κύριε, μήπως δεν είναι κλέφτες εκείνοι που έρχονται ξαφνικά βραδιάτικα και κάνουν έφοδο σε χωριά και πόλεις; Νομίζεις πως είσαι κλέφτης; Κοίτα τι λέει ο ποιητής:

«Το χωριό που γεννήθηκα / το πατούσαν κλέφτες τα βράδια

Γι’ αυτό και εγώ / δεν αγαπώ καθόλου τη μοναξιά

Μίλησε λίγο».

Κοίτα κουβέντα. Μπορεί να έρθει ένα βράδυ ξαφνικά, λέει. Ε, πήγαινε τότε. Δεν υπάρχει περίμενα και δεν ήρθες αυτή τη φορά.

Σε περιμένουν εκεί. Η Ρωσία. Η Συρία. Το Ιράν. Δεν μοιάζουν με την πεδιάδα της Μεσαριάς οι στέπες του Ιντλίμπ.

Έχεις πίσω σου την Αμερική; Σου δίνει ώθηση; Πάρε την και πήγαινε! Όπως ο Αντνάν Μεντερές έστειλε τον στρατό στην Κορέα και τον διέλυσε, στείλε τον και εσύ στη Συρία και διάλυσέ τον!

Τι δουλειά έχεις στη Συρία; Δεν ήταν αρκετή η στήριξη που παρείχες μέχρι σήμερα στους σφαγείς τζιχαντιστές τρομοκράτες; Μόλις ηττήθηκαν οι τρομοκράτες σου η δουλειά γύρισε στην αρχή; Αν ο στρατός εκείνος υποκύψει στα καπρίτσια σου και τον ρίξουν στη φωτιά, κρίμα είναι!

Οι Σύροι πολεμούν για να απελευθερώσουν την πατρίδα τους. Αν εισέβαλλαν και στα δικά σου εδάφη, μήπως δεν θα πολεμούσες και εσύ για να διώξεις τους εισβολείς από τη χώρα σου;

Θα φύγεις από εκεί θέλοντας και μη. Θα διώξουν από εκεί και τους τρομοκράτες με τους οποίους συνεργάζεσαι.

Κοίτα, όσοι φεύγουν στοιβάζονται στην Τουρκία. Τσετσένοι. Ουϊγούροι. Θα γίνει μπελάς πάνω στο κεφάλι σου σύντομα μια από τις πιο αιμοβόρες συμμορίες του κόσμου. Θα πληρώσεις πολύ βαρύ τίμημα για τη συνεργασία που είχες με αυτούς τόσα χρόνια.

Μπορεί να δικάσουν κι εσένα μια μέρα στο Διεθνές Δικαστήριο Εγκλημάτων Πολέμου όπως τον ανατραπέντα δικτάτορα του Σουδάν Μπεσίρ. Είναι έγκλημα η συνεργασία με τρομοκράτες.

Σου λένε «αποσύρσου, φύγε, να μην χυθεί πιο πολύ αίμα». Δεν αποσύρεσαι!

Μην κοιτάς τις χώρες της Δύσης που προειδοποιούν τη Ρωσία και το συριακό καθεστώς στο Ιντλίμπ. Το πρόβλημά τους είναι με τη Ρωσία.

Η Ρωσία ήταν φίλη σου. Νά που τώρα την έστρεψες και αυτήν εναντίον σου. Σου απηύθυναν την τελευταία προειδοποίηση. Σε νοιάζει;

Αν πεθάνει κανείς σε εκείνα τα ξένα χώματα, θα είναι οι καημένοι οι στρατιώτες. Εσύ απλώς θα εκφωνήσεις λόγους πάνω από τα τυλιγμένα με σημαία φέρετρα. Και εμείς θα θυμηθούμε ξανά εκείνο το ποίημα:

«Και τι δεν κάναμε για τούτη την πατρίδα

Κάποιοι από εμάς πεθάναμε, κάποιοι από εμάς εκφωνήσαμε λόγους».

Αυτές είναι οι τελευταίες προσπάθειες για να συνεχίσεις το σουλτανάτο σου. Δεν θα συνεχίσει αυτό το σουλτανάτο χωρίς πόλεμο.

Άπλωσες το χέρι σου μέχρι το Κασμίρ μετά από τη Λιβύη. Τι είπες; Θα προστατεύσεις τα δικαιώματα των ομόθρησκών σου εκεί όπως αυτά των ομοεθνών σου στην Κύπρο;

Δεν γνωρίζει σύνορα η τρέλα. Όμως είσαι υποχρεωμένος να ανοίγεις νέα μέτωπα. Αλλιώς δεν θα μείνεις σε εκείνο τον θώκο μέχρι το τέλος της ζωής σου.

Η ειρήνη είναι το πιο τρομακτικό σου όνειρο. Πώς περιμένουν ειρήνη από εσένα στην πατρίδα μας. Εκπλήσσομαι με τους Κύπριους!

Πηγή: Εφημερίδα Πολίτης

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube