Weather Icon
Συρία , Τουρκία 27 Φεβρουαρίου 2020

Ο Recep ”το ισχυρό μουστάκι” Erdogan δήλωσε πως ο εναέριος χώρος του Idlib θα περάσει στα χέρια της Τουρκικής Αεροπορίας

Ο Recep ”το ισχυρό μουστάκι” Erdogan δήλωσε πως ο εναέριος χώρος του Idlib θα περάσει στα χέρια της Τουρκικής Αεροπορίας

Στις 26 Φεβρουαρίου, ο Τούρκος πρόεδρος πραγματοποίησε άλλη μία συναισθηματικά φορτισμένη ομιλία, αυτήν την φορά δεσμευόμενος πως θα ξεκινήσει χρήση του εναέριου χώρου της Συρίας πάνω από το Idlib με σκοπό την προστασία των πολιτών.

”Το μεγαλύτερό μας πρόβλημα είναι πως δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τον Συριακό εναέριο χώρο.” ανέφερε.

”Το σχέδιό μας θα ολοκληρωθεί με την χρήση του εναέριου χώρου, ελπίζω να έχουμε πρόσβαση σύντομα”.

Ο Ρετζέπ ”το ισχυρό μουστάκι” Ερντογάν  δεσμεύθηκε να θέσει τον εναέριο χώρο πάνω από το Ιντλίμπ υπό τουρκικό έλεγχο, προσθέτοντας πως η Τουρκία δεν πρόκειται να αποχωρήσει από την περιοχή.

”Είναι βέβαιο πως θα βγάλουμε το καθεστώς Άσαντ από τα σύνορα που ορίσαμε στο παρελθόν, δίνοντας στους Σύριους πίσω τα σπίτια τους”.

Ο Ερντογάν δήλωσε πως οι ΗΠΑ έχουν δεσμευθεί να παράσχουν βοήθεια στην Τουρκία, κάτι τέτοιο βέβαια δεν το έχουμε δει ακόμα στην πράξη.

”Η Αμερική υποσχέθηκε να μας υποστηρίξει όταν συνάντησα τον πρόεδρο Τραμπ κάτι που δεν φαίνεται να κάνει. Μάλλον δεν πρέπει να συναντηθούμε ξανά” δήλωσε.

Προέβει επίσης σε έναν ακόμα ισχυρισμό, λέγοντας πως η Τουρκία έπρεπε να εκπληρώσει την Συμφωνία του Σότσι, καθώς αυτό ήταν το μόνο πράγμα που την ενδιέφερε. Την σταμάτησαν ο Αραβικός Στρατός της Συρίας και η Ρωσία.

Ανέφερε επίσης πως πρόκειται να δοθεί στην Τουρκία μία συστοιχία Patriot από τις ΗΠΑ. ”Θέλουμε ότι είναι απαραίτητο για την τήρηση της  Συμφωνίας Σότσι, ελπίζουμε να μας δοθούν οι πύραυλοι Patriot από τις ΗΠΑ, καθώς δεν είμαστε διατεθειμένοι να υποχωρήσουμε στο θέμα της Συρίας”. 

Ακόμα και οι δημοσιογράφοι που φαίνεται να αρνούνται την ύπαρξη των τρομοκρατών Tahrir al-Sham χλευάζουν τον Ερντογάν και τις ομιλίες του.

Είναι πλέον καθημερινή συνήθεια για τον Ερντογάν να δίνει καθημερινές ομιλίες με διάφορες απειλές πολέμου και άλλες ρητορείες, επιδεικνύοντας έτσι το ”ισχυρό μουστάκι” του μπροστά στον Αραβικό Στρατό SAA.

Πάραυτα ο Αραβικός Στρατός φαίνεται να σημειώνει επιτυχίες στο Ιντλίμπ και το ”ισχυρό του μουστάκι” φαίνεται να είναι αναποτελεσματικό.

Η προσπάθεια της Τουρκίας να αφαιρέσει φωτογραφίες και βίντεο από το Twitter που καταδεικνύουν τις τουρκικές απώλειες φαίνεται να είναι επίσης αναποτελεσματική, καθώς και οι τουρκικές απώλειες αποτελούν μία πραγματικότητα και ας μην δημοσιεύονται στον Τουρκικό δημόσιο λόγο.

Κάποιος πρέπει να υπενθυμίσει στον Τούρκο πρόεδρο πως τέτοιες δηλώσεις είναι πιστευτές μόνο όταν είναι αληθινές-οριστικές και στην συνέχεια ακολουθούνται από πράξεις και όχι από μία σύγχρονη επανάληψη της ιστορίας του ”αγοριού που έκλαψε”.

Μετάφραση Χωριανόπουλου Άγγελου

πηγή: www.southfront.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube