REAL TIME |

Weather Icon
Ρωσία , Συρία , Τουρκία 28 Φεβρουαρίου 2020

Ο Πούτιν δέχτηκε να μιλήσει τηλεφωνικά με τον Ερντογάν

Ο Πούτιν δέχτηκε να μιλήσει τηλεφωνικά με τον Ερντογάν

Τηλεφωνική συνομιλία εν μέσω της κλιμάκωσης της έντασης στη συριακή επαρχία Ιντλίμπ είχαν ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι η Ρωσία και η Τουρκία είναι έτοιμες να συνεχίσουν τον συντονισμό στην επαρχία του Ιντλίμπ.

Είπε συγκεκριμένα:

“Εμείς δεσμευόμαστε από τις συμφωνίες που υπέγραψαν οι Πούτιν και Ερντογάν. Θα πρέπει να έχουμε ως κοινό στόχο το διαχωρισμό των μετριοπαθών αντιπολιτευομένων από τους τρομοκράτες. Πρώτη προτεραιότητά μας θα πρέπει να είναι ο καθορισμός αυτών που θα πράξουμε για να πετύχουμε αυτόν τον στόχο.”

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν επίσης ότι θα προσπαθήσουν να οργανώσουν συνάντηση κορυφής σύντομα.

Ο υπουργός Επικοινωνίας της τουρκικής κυβέρνησης, Fahrettin Altun, δήλωσε για τη συνάντηση:

“Κατά την τηλεφωνική συνομιλία του Προέδρου Ερντογάν, με τον Πούτιν, αποφασίστηκε οι δύο ηγέτες να συναντηθούν το ταχύτερο δυνατόν”.

 

 

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube