Weather Icon
Ρωσία , Συρία , Τουρκία 23 Φεβρουαρίου 2020

Ο Ερντογάν ξύνεται στη γκλίτσα του Πούτιν – Σχεδιάζει να κλείσει τα Στενά στα ρωσικά πλοία

Ο Ερντογάν ξύνεται στη γκλίτσα του Πούτιν – Σχεδιάζει να κλείσει τα Στενά στα ρωσικά πλοία

Με βάση δημοσίευμα του αρθρογράφου του Habertürk, Muharrem Sarıkaya, η Τουρκία σχεδιάζει να παίξει το χαρτί των Στενών, για να εκβιάσει τη Ρωσία, που τηρεί τη σκληρή στάση έναντι της Τουρκίας στο Ιντλίμπ.

Συγκεκριμένα ο Σαρίκαγια γράφει:

“Τα πάντα θα κριθούν στη συνάντηση που θα γίνει σε λίγες ημέρες στην Άγκυρα, με ρωσική αντιπροσωπεία”, συμπληρώνοντας ότι σε περίπτωση που δεν εξασφαλιστεί συμφωνία, η Τουρκία θα φέρει στο τραπέζι το θέμα των Στενών. Γράφει ο αρθρογράφος ότι “το πρώτο βήμα θα γίνει με βάση τις προβλέψεις της Συνθήκης του Μοντρέ, για τα Στενά”.

Επίσης, ο ρωσικός τύπος γράφει ότι η Τουρκία μπορεί να κλείσει τα Στενά στα ρωσικά πλοία.

Τέλος, και στο αμερικανικό FOX News, σε εκπομπή του Shepard Smith, αναφέρθηκε ότι “Ο Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας, Ρ.Τ. Ερντογάν, είναι υπό την στρατιωτική απειλή της Ρωσία. Για το λόγο αυτό είναι υποχρεωμένος να κλείσει τα Στενά της Κωνσταντινούπολης και των Δαρδανελίων”.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube