REAL TIME |

Weather Icon
Ρωσία , Συρία , Τουρκία 19 Φεβρουαρίου 2020

Ο Ερντογάν απειλεί τη Ρωσία: Η επιχείρηση στην Ιντλίμπ μπορεί να ξεκινήσει ανά πάσα στιγμή

Ο Ερντογάν απειλεί τη Ρωσία: Η επιχείρηση στην Ιντλίμπ μπορεί να ξεκινήσει ανά πάσα στιγμή
Η Ιντλίμπ μαστίζεται από κλιμάκωση των συγκρούσεων μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων της Συρίας και εξτρεμιστών που στηρίζει η Τουρκία. Η Άγκυρα επιμένει ότι η Δαμασκός παραβίασε την κατάπαυση πυρός και έχει απειλήσει με στρατιωτική επιχείρηση σε αντίποινα.

Οι συνομιλίες Ρωσίας και Τουρκίας για την Ιντλίμπ της Συρίας δεν έχουν οδηγήσει σε επιθυμητό αποτέλεσμα και οι διμερείς συζητήσεις απέχουν ακόμα πολύ από το να συναντήσουν τις απαιτήσεις της Άγκυρας, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με τον ίδιο η Τουρκία έχει πραγματοποιήσει όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες για μια επιχείρηση στην Ιντλίμπ. Μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του AKP, ο Ερντογάν προειδοποίησε ότι η στρατιωτική επιχείρηση στην Ιντλίμπ θα μπορούσε να ξεκινήσει «ανά πάσα στιγμή».

«Όπως με οποιαδήποτε επιχείρηση, διαμηνύουμε ότι “μπορούμε να εμφανιστούμε μέσα στη νύχτα, ανά πάσα στιγμή”. Με άλλα λόγια, η επιχείρηση στην Ιντλίμπ μπορεί να ξεκινήσει οποιαδήποτε στιγμή», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος.

Υπογράμμισε ότι η Άγκυρα επιθυμεί να μετατρέψει την εμπόλεμη επαρχία σε ζώνη ασφαλείας ακόμα και ενώ θα συνεχίζονται οι συνομιλίες με τη Ρωσία.

Προ ημερών ο Τούρκος πρόεδρος είχε στείλει μήνυμα ότι η Άγκυρα θα κάνει ό,τι είναι αναγκαίο, με χερσαίες και εναέριες δυνάμεις, προκειμένου να διώξει τον συριακό στρατό εκτός τουρκικών παρατηρητηρίων στην Ιντλίμπ έως το τέλος του μήνα.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη ξεκίνησε ο δεύτερος γύρος συνομιλιών της τουρκικής και της ρωσικής αντιπροσωπείας στη Μόσχα εν μέσω κλιμάκωσης της έντασης μεταξύ Τουρκίας και Δαμασκού.

Μιλώντας σε τουρκικό τηλεοπτικό σταθμό, ο υπουργός Εξωτερικών της γείτονος χώρας Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο οι διαπραγματεύσεις να διεξαχθούν σε προεδρικό επίπεδο τις προσεχείς ημέρες αν αποτύχουν οι συνομιλίες στη Μόσχα.

Πηγή: Σπούτνικ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube