REAL TIME |

Weather Icon

Ο ελάχιστος κ. πρύτανης του ΟΠΑ

Ο ελάχιστος κ. πρύτανης του ΟΠΑ

Είναι κάτι αντίστοιχο με την «πίεση της λευκής μπλούζας». Η πίεση ανεβαίνει εξαιτίας της ταραχής που προκαλεί η μέτρησή της. Το ίδιο περίπου συμβαίνει με τη σχέση του πολίτη με τον αστυνομικό. Είναι μια αταβιστική αντίδραση αντιπαλότητας, η οποία σε περιπτώσεις ακραίας ψυχικής διαταραχής μετατρέπεται σε εχθρότητα. Αταβιστική διότι ενδεχομένως μπορεί να αιτιολογηθεί στους senior citizens που έζησαν την περίοδο της δικτατορίας και τώρα πληρώνουν μισό εισιτήριο στο μετρό λόγω ηλικίας. Ομως, πώς μπορείς να την εξηγήσεις όταν αυτή έχει περάσει στον εικοσιπεντάχρονο; Είναι σαν τη συμπεριφορά του γάτου, ο οποίος, ως μοναχικός αίλουρος, μόλις του δοθεί η ευκαιρία το ρίχνει στον ύπνο για να εξοικονομήσει ενέργεια επειδή ενδέχεται να μην βρει τροφή. Δεν έχει σχέση με την πολιτική, ούτε με τη λογική. Είναι αταβισμός.

Τις προάλλες, ένας νέος μπήκε στον χώρο του Οικονομικού Πανεπιστημίου για να συναντήσει τη φίλη του. Κάποιος εντόπισε κάτω από την αδιάφορη εκ πρώτης όψεως παρουσία του τη μορφή του αστυνομικού. Συναγερμός και σχηματισμός αγέλης. Μαζεύτηκαν καμιά εικοσαριά, τον προπηλάκισαν, τον προκάλεσαν, τον απείλησαν. Και αυτός, ένας απέναντι σε 20 αλλόφρονες, προέταξε το πιστόλι του. Εντός του χώρου επιτρέπονται ως όπλα μόνο καδρόνια, πέτρες και μολότοφ που εκτοξεύονται εναντίον ζωντανών στόχων. Και ο αστυνομικός έκανε το λάθος να προτάξει το πιστόλι του αντί να ρίξει καμιά μολότοφ στην αγέλη. Ο νόμος του κράτους τού επιτρέπει να οπλοφορεί ακόμη και εκτός υπηρεσίας και του επιβάλλει να χρησιμοποιεί το όπλο του όταν διαπιστώσει απειλή.

Η αγέλη τρόμαξε. Της ανέβηκε η πίεση, όμως, ευτυχώς, δεν είναι μόνη της. Υπάρχει και η μεγάλη αγκαλιά της μαμάς της, την οποία λένε Πρυτανεία. Η κυρία Πρυτανεία, λοιπόν, του ΟΠΑ, στην ηλικία της δεν αντέχει τις έντονες συγκινήσεις. Τις μολότοφ και τους κουκουλοφόρους τα έχει συνηθίσει. Εζησε μια ζωή μαζί τους. Τι δουλειά έχει, όμως, ο παρείσακτος στον ναό της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών; Ηρθε να βρει τη φίλη του, όμως έχουν γνώσιν οι φύλακες. Αίσχος, φωνάζει η γηραιά κυρία. Αστυνομικός στην αυλή μου; Εδώ μόνο κουκουλοφόροι και λοιποί τραμπούκοι επιτρέπονται. Από κοντά και το υπουργείο, που ξεκίνησε ΕΔΕ για τον ταλαίπωρο αστυνομικό. Και μη μας πουν ο κ. πρύτανης και οι παρατρεχάμενοι πως το κάνουν για να κατευνάσουν τα πνεύματα. Χθες οι 20 κουκουλοφόροι έγιναν 200, έκλεισαν την Πατησίων και χορτάσαμε μολότοφ και χημικά. Φορείς του ιού μιας γερασμένης νοοτροπίας και ως εκ τούτου ελάχιστοι. Πάσχουν από την άνοια της δημοκρατίας μας, η οποία ανέχεται τους τραμπούκους, αλλά καταδικάζει τα θύματά τους. Ο αστυνομικός του επεισοδίου είναι θύμα τραμπουκισμού. Οπλοφορούσε, όμως κατέληξε στο 401.

Kathimerini

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube