REAL TIME |

Weather Icon
Ρωσία , Συρία , Τουρκία 17 Φεβρουαρίου 2020

Νέο παρατηρητήριο του τουρκικού στρατού περικύκλωσε ο στρατός της Συρίας – Πανικός στην Άγκυρα

Νέο παρατηρητήριο του τουρκικού στρατού περικύκλωσε ο στρατός της Συρίας – Πανικός στην Άγκυρα

Η Άγκυρα βρίσκεται σε πανικό. Το ένα μετά το άλλο τα παρατηρητήρια που έστησε και σταδιακά μετέτρεψε σε μόνιμα στρατόπεδα, περιμετρικά της επαρχίας Ιντλίμπ, περικυκλώνονται και αποκλείονται από το στρατό της Συρίας.

Την ευθύνη δε της προστασίας αλλά και του ανεφοδιασμού των εγκλωβισμένων, αναλαμβάνουν τμήματα της ρωσικής στρατιωτικής αστυνομίας.

Ενώ μέχρι χθες πέντε παρατηρητήρια ήταν περικυκλωμένα πανταχόθεν από τον συριακό στρατό, το ένα εκ των οποίων οι Τούρκοι στρατιώτες το εγκατέλειψαν, σήμερα προστέθηκε και το έκτο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Rojava Network, ο στρατός της Συρίας απέκλεισε το παρατηρητήριο που διατηρούσε ο τουρκικός στρατός από το φθινόπωρο του 2018 στο χωριό Kabal el Cebal και συνεχίζει την προέλασή του προς το Darat Izza και το Bala.

Το ενδιαφέρον είναι ότι η ρωσική πολεμική αεροπορία σήμερα, που επισκέπτεται τη Μόσχα τουρκική αντιπροσωπεία για το θέμα του Ιντλίμπ, συνεχίζει τους βομβαρδισμούς.

Συγκεκριμένα τα ρωσικά μαχητικά βομβαρδίζουν τις περιοχές του Ιντλίμπ και του Χαλεπίου, Blanta, El Haibta, Kafr Amma, Tikdad, el Rami και Beskol.

Από την άλλη πλευρά το κανάλι Al Jazeera μετέδωσε ότι κατά τους βομβαρδισμούς του Kabal el Cebal από το πυροβολικό του στρατού της Συρίας, χτυπήθηκαν τουρκικοί στόχοι και ανάμεσα στους τραυματίες είναι και Τούρκοι στρατιώτες.

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube