Weather Icon
Εθνική Άμυνα 18 Φεβρουαρίου 2020

Μήνυμα στην Τουρκία: Αναβαθμίζεται η στρατιωτική συνεργασία Ελλάδας και Ισραήλ – Μπαράζ κοινών ασκήσεων

Μήνυμα στην Τουρκία: Αναβαθμίζεται η στρατιωτική συνεργασία Ελλάδας και Ισραήλ – Μπαράζ κοινών ασκήσεων

Με μια σειρά ασκήσεων υψηλού συμβολισμού σε αέρα, θάλασσα και στεριά αναμένεται να επισφραγιστεί τους επόμενους μήνες η στρατιωτική συνεργασία Ελλάδας και Ισραήλ.

Το Πρόγραμμα Αμυντικής Συνεργασίας των δύο κρατών για το 2020 το οποίο υπέγραψαν οι Διευθύνσεις Διεθνών Σχέσεων των Γενικών Επιτελείων Εθνικής Άμυνας προβλέπει δράσεις τόσο σε επιχειρησιακό όσο και σε ατομικό επίπεδο.

Η αρχή γίνεται με τις Μονάδες Ειδικών Επιχειρήσεων. Το επόμενο διάστημα αναμένεται να μεταβούν στο Ισραήλ Έλληνες SOF(Special Operation Forces) οι οποίοι θα εκπαιδευτούν μαζί με Ισραηλινούς επίλεκτους. Η εμπειρία άλλωστε από το παρελθόν όταν άνδρες του ΕΤΑ(Ειδικό Τμήμα Αλεξιπτωτιστών) βρέθηκαν στο Τελ Αβίβ για συνεκπαίδευση με τους περιβόητους Sayeret έδειξε ότι οι επίλεκτοι κομάντος συνεργάστηκαν εξαιρετικά σε σύνθετα σενάρια υψηλών απαιτήσεων.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι Ισραηλινοί SOF θεωρούνται από τους κορυφαίους παγκοσμίως όπως πλέον και οι Έλληνες οι οποίοι επανδρώνουν τις Μονάδες Ειδικών Επιχειρήσεων. Πρόσφατα Ισραηλινοί κομάντος εκπαιδεύτηκαν στην Κρήτη ενώ έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να μεταβούν ξανά στην Ελλάδα και να λάβουν μέρος σε ασκήσεις αφού στη χώρα μας βρίσκουν διαφορετικό εδαφικό ανάγλυφο από αυτό στο οποίο έχουν συνηθίσει να εξασκούνται.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Newpost.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube