Weather Icon
Πολιτική 18 Φεβρουαρίου 2020

Μια κυβέρνηση που χρειάζεται αλλαγή πάνας

Μια κυβέρνηση που χρειάζεται αλλαγή πάνας

Εχουμε και λέμε:

Στο ασφαλιστικό η κυβέρνηση ξεχνάει εντελώς τα περί τρίτου πυλώνα και αντί για ασφαλιστική μεταρρύθμιση κάνει ένα παλαιοκομματικό σοβάτισμα με ένα νομοσχέδιο που θα μπορούσε να ονομάζεται «έχει ο Θεός» επειδή φοβάται να συγκρουστεί με όσους επιμένουν ότι ο γάιδαρος μπορεί να πετάξει.    

Ο υπουργός Χρυσοχοϊδης, σα γυμνασιάρχης του Λυκείου Χαβαλέ*, καλεί τα τάγματα εφόδου του Ρουβίκωνα «να συμμορφωθούν γιατί αν δεν το κάνουν θα αντιμετωπίσουν τις συνέπειες». Κανονικά έπρεπε ήδη να αντιμετωπίζουν συνέπειες για όλα όσα έχουν κάνει μέχρι σήμερα, αλλά η μεγαλόθυμη κυβέρνηση μοιάζει να τους φοβάται και έτσι απλώς τους ζητά να γίνουν καλά παιδιά.

Η διευκόλυνση της ψήφου των Ελλήνων που έχουν δικαίωμα ψήφου και ζουν στο εξωτερικό, από τις εμβληματικές υποσχέσεις της κυβέρνησης, μεταμορφώνεται σε ελάχιστη διευκόλυνση και για λίγους, επειδή η κυβέρνηση φοβάται να συγκρουστεί με τα κόμματα της αντιπολίτευσης που αν ήταν στο χέρι τους δεν θα είχε κανείς Έλληνας δικαιώμα ψήφου.

Μπροστά στον κίνδυνο να αντιμετωπίσει τις συνέπειες του νόμου ποδοσφαιρική ομάδα με πολλούς οπαδούς, η κυβέρνηση αλλάζει τον νόμο. Προφανώς επειδή φοβάται τις ομάδες που έχουν πολλούς οπαδούς και τους προέδρους τους.  Για το ίδιο λόγο (και φόβο) ο γραμματέας της ΚΟ της Νέας της Δημοκρατίας, του κόμματος που εξελέγη υποσχόμενο να επαναφέρει τη νομιμότητα και την τάξη,  ζητά να μη διωχθούν οι οπαδοί-τραμπούκοι που εισέβαλαν και βανδάλισαν το κτίριο στο οποίο βρίσκονται τα γραφεία του. 

 

 

Η αποφασισμένη και έχουσα εξαντλήσει κάθε περιθώριο διαλόγου κυβέρνηση παγώνει την κατασκευή κλειστών κέντρων κράτησης για να κάνει διάλογο (ναι, αυτόν που είχε εξαντλήσει) φοβισμένη από τις αντιδράσεις κάποιων νησιωτών και του περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου που μιλάει για «αιτία πολέμου». Όπως φαίνεται η κυβέρνηση φοβάται τους εκβιασμούς και υποκύπτει εύκολα.

για τη συνέχεια AthensVoice

 

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube