Weather Icon
Ρωσία , Συρία , Τουρκία 22 Φεβρουαρίου 2020

Metin Gürcan, ειδικός σε θέματα Άμυνας και Ασφάλειας: Αν δεν αποσυρθούμε από το Ιντλίμπ, θα υποστούμε καταστροφή

Metin Gürcan, ειδικός σε θέματα Άμυνας και Ασφάλειας: Αν δεν αποσυρθούμε από το Ιντλίμπ, θα υποστούμε καταστροφή

Μία από τις εικόνες που έδωσαν στη δημοσιότητα οι Ρώσοι και δείχνει ένα τουρκικό άρμα τύπου Μ-60 να βομβαρδίζεται από ρωσικό μαχητικό SU-24

Ο Ειδικός σε θέματα Ασφάλειας και Άμυνας, Metin Gürcan, προειδοποίησε την τουρκική κυβέρνηση: Εάν δεν αποχωρήσουμε από το Ιντλίμπ, ο τουρκικός στρατός θα υποστεί ήττα.

Η Τουρκία ξεκίνησε πριν λίγες ημέρες μια επίθεση μαζί με τους τζιχαντιστές στο Ιντλίμπ, χωρίς την άδεια της Ρωσίας.

Η κατάσταση στο έδαφος δείχνει ότι οι εξελίξεις κινούντα εις βάρος της Τουρκίας. Η Ρωσία άρχισε να δημοσιοποιεί βίντεο με την ρωσική πολεμική αεροπορία να προσβάλει στόχους των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων (ΤΕΔ).

Ο Πρόεδρος Ερντογάν έδωσε τελεσίγραφο στο καθεστώς Άσαντ μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου να αποχωρήσει από τις θέσεις που κατέλαβε το τελευταίο διάστημα στο Ιντλίπμ. Οι ειδικοί θεωρούν ότι κάτι τέτοιο είναι αδύνατον.

 

Ο Metin Gürcan, που εδώ και καιρό προειδοποιούσε την τουρκική κυβέρνηση για τους κινδύνους που ελλόχευαν στο Ιντλίμπ, λέει τα εξής:
“Άραγε δεν υπήρχε κανείς στρατηγός να πει (στον Ερντογάν) τις αρχές Φεβρουαρίου το εξής: “Εαν στείλουμε τόσες μονάδες των ΤΕΔ στο Ιντλίμπ, χωρίς προηγουμένως να έχουμε λύσει το θέμα του ελέγχου του εναέριου χώρου, τότε αφ΄ενός μεν θέτουμε σε κίνδυνο αυτές τις μονάδες, αφ’ ετέρου δε, εάν μετά από πίεση της Ρωσίας υποχρεωθούμε να τις αποσύρουμε, τότε θα υποστεί τεράστιο πλήγμα το κύρος και η αποτρεπτικότητα των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων. Σε περίπτωση δε που δεν αποσύρουμε τις δυνάμεις μας από κει, θα μείνουμε στριμωγμένοι και ανήμποροι. Αυτή είναι η κατάσταση”. 

Πηγή: ahvalnews

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube