REAL TIME |

Weather Icon
Συρία 17 Φεβρουαρίου 2020

Μεγάλη γιορτή στο Χαλέπι: Ο κυβερνητικός στρατός απελευθέρωσε όλα τα χωριά γύρο από την πόλη, εξαλείφοντας την απειλή των συνεχών βομβαρδισμών από τους ντζιχαντιστές

Μεγάλη γιορτή στο Χαλέπι: Ο κυβερνητικός στρατός απελευθέρωσε όλα τα χωριά γύρο από την πόλη, εξαλείφοντας την απειλή των συνεχών βομβαρδισμών από τους ντζιχαντιστές
FILE PHOTO: Soldiers of the Syrian army outside Aleppo. © Sputnik / Mikhail Voskresenskiy
Ο Συριακός στρατός πήρε σήμερα βράδυ (Κυριακή, 16/2/2020) τον πλήρη έλεγχο όλων των περιοχών γύρω από το Χαλέπι για πρώτη φορά μετά το 2012, θέτοντας τέλος στο συνεχή βομβαρδισμό από τους τρομοκράτες της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της χώρας.
Συνολικά 23 χωριά στα δυτικά και στα βόρεια της πόλης απελευθερώθηκαν, καθώς οι μαχητές από την ομάδα Hayat Tahrir al-Sham (πρώην Jabhat al-Nusra) έφυγαν από τις θέσεις τους, ανέφερε ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός SANA.
Οι ειδήσεις προκάλεσαν μεγάλες γιορτές στο Χαλέπι. Οι κάτοικοι κατέβηκαν στους δρόμους μετά από το σκοτάδι, κυματίζοντας σημαίες της Συρίας και οι οδηγοί χτύπησαν τις κόρνες των αυτοκινήτων τους.  
Το Χαλέπι απελευθερώθηκε το 2016 σε κοινή επιχείρηση από τις συριακές και ρωσικές δυνάμεις, αλλά αντικυβερνητικοί μαχητές παρέμειναν στα προάστια και τα κοντινά χωριά. Από εκεί, βομβάρδιζαν την πόλη με όλμους σε τακτική βάση, προκαλώντας ευρεία καταστροφή και θανάτους πολιτών.

RT.COM

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube