REAL TIME |

Weather Icon
Γαλλία , Κύπρος 25 Φεβρουαρίου 2020

Με τη συμμετοχή της φρεγάτας «Auvergne» η γαλλοκυπριακή άσκηση Έρευνας και Διάσωσης

Με τη συμμετοχή της φρεγάτας «Auvergne» η γαλλοκυπριακή άσκηση Έρευνας και Διάσωσης
Κοινή Άσκηση Έρευνας και Διάσωσης πραγματοποίησαν την Τρίτη Κύπρος και Γαλλία στη θαλάσσια περιοχή Ανατολικά της Κύπρου,
Κοινή Άσκηση Έρευνας και Διάσωσης πραγματοποίησαν την Τρίτη Κύπρος και Γαλλία στη θαλάσσια περιοχή Ανατολικά της Κύπρου, στην οποία συμμετείχε και η γαλλική φρεγάτα «Auvergne».
Η εν λόγω άσκηση αποτελεί την πρώτη συνεργασία εντός του 2020, στο πλαίσιο μιας μακρόχρονης συνεργασίας σε θέματα Έρευνας-Διάσωσης (Ε-Δ) μεταξύ των δυνάμεων της Κυπριακής Δημοκρατίας και αεροναυτικών δυνάμεων της Γαλλίας που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΚΣΕΔ.
Προστίθεται ότι η άσκηση με την ονομασία «CYFRA-01/20» έλαβε χώρα εντός της περιοχής ευθύνης Ε-Δ της Κυπριακής Δημοκρατίας και σε αυτή συμμετείχαν ελικόπτερο της 460 Μοίρας Έρευνας-Διάσωσης της Διοίκησης Αεροπορίας, η Άκατος «ΟΝΗΣΙΛΟΣ» της Λιμενικής & Ναυτικής Αστυνομίας Κύπρου, η γαλλική φρεγάτα «Auvergne» και το οργανικό της ελικόπτερο, καθώς και εξειδικευμένοι νοσηλευτές της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας.
Η άσκηση εντάσσεται μέσα στο πλαίσιο ανάπτυξης της συνεργασίας για αντιμετώπιση περιστατικών Ε-Δ και καταστάσεων εκτάκτου ανάγκης που δύναται να προκύψουν κατά τη διάρκεια δραστηριοτήτων εντός της ΑΟΖ και την περιοχή Ε-Δ της Κυπριακής Δημοκρατίας, προστίθεται.
Αναφέρεται εξάλλου ότι η γαλλική φρεγάτα «Auvergne» ανήκει στη ναυτική δύναμη η οποία συνοδεύει το γαλλικό αεροπλανοφόρο «Charles de Gaulle» που δραστηριοποιείται το τελευταίο χρονικό διάστημα στην Ανατολική Μεσόγειο.
Τον επιχειρησιακό έλεγχο και το συντονισμό των αεροναυτικών μέσων που έλαβαν μέρος στην άσκηση είχε το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) Λάρνακας, σε συνεργασία με το Γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό, καταλήγει η ανακοίνωση.

πηγή: www.bankingnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube