Weather Icon
Εθνική Άμυνα 16 Φεβρουαρίου 2020

Με νέες τεχνολογίες η εκπαίδευση του Ελληνικού στρατού -Οι υπερσύγχρονοι εξομοιωτές μάχης

Με νέες τεχνολογίες η εκπαίδευση του Ελληνικού στρατού -Οι υπερσύγχρονοι εξομοιωτές μάχης

Νέα εποχή στην εκπαίδευση των Ελλήνων αρματιστών σηματοδοτεί η απόφαση του Γενικού Επιτελείου Στρατού για την απόκτηση Συστήματος Εξομοίωσης Τακτικών Εμπλοκών το οποίο αναμένεται να τοποθετηθεί σε πρώτη φάση σε άρματα μάχης LEO 2A4 και LEO 1A5 τα οποία χρησιμοποιούνται για εκπαίδευση στο Πεδίο Ασκήσεων της Ξάνθης.

Πρόκειται ουσιαστικά για ένα υπερσύγχρονο σύστημα το οποίο αποτελείται από πομποδέκτες LASER συνδεδεμένους με ηλεκτρονικούς υπολογιστές οι οποίοι τοποθετούνται πάνω στα άρματα μάχης, στα ελαφρά Τεθωρακισμένα Οχήματα Μάχης (ΤΟΜΑ) και Μεταφοράς Προσωπικού(ΤΟΜΠ) ακόμα και σε ελαφρά όπλα Πεζικού.

Ουσιαστικά το σύστημα επιτρέπει στους εκπαιδευόμενους να εξασκούνται στα πεδία επιχειρήσεων ημέρα και νύχτα με απόλυτα ρεαλιστικό τρόπο όπως ακριβώς στο πεδίο της μάχης. Η μόνη διαφορά θα είναι ότι ναι μεν τα πυρά θα είναι εικονικά αλλά το ΣΕΤΕ (Σύστημα Εξομοίωσης Τακτικών Εμπλοκών) θα τους επιτρέπει να γνωρίζουν εάν τα πυρά τους βρήκαν στόχο ή και εάν χτυπήθηκαν από αντίπαλα πυρά.

Έως τώρα η εκπαίδευση με πυρά πραγματοποιείται σε στόχους οι οποίοι προσομοιάζουν εχθρικά άρματα ή τεθωρακισμένα οχήματα είτε στους εξομοιωτές μάχης. ‘’Μαυροσκούφηδες’’ Επιτελείς του ΓΕΣ και εξειδικευμένα Στελέχη από το Όπλο των Τεθωρακισμένων αλλά και από το Πεζικό έχουν δοκιμάσει εξονυχιστικά και αξιολογήσει το συγκεκριμένο σύστημα Σουηδικής κατασκευής. Το κόστος σύμφωνα με πληροφορίες είναι εξαιρετικά χαμηλό και θα αποκτηθεί από το ΓΕΣ με Leasing για δύο χρόνια σε πρώτη φάση.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Newpost.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube