Weather Icon
Ρωσία 4 Φεβρουαρίου 2020

Με επιτυχία η πρώτη δοκιμαστική πτήση του εκσυγχρονισμένου ρωσικού στρατηγικού βομβαρδιστικού Tu-160M

Με επιτυχία η πρώτη δοκιμαστική πτήση του εκσυγχρονισμένου ρωσικού στρατηγικού βομβαρδιστικού Tu-160M
Το εκσυγχρονισμένο στρατηγικό βομβαρδιστικό Tu-160M της Ρωσίας πραγματοποίησε την πρώτη δοκιμαστική πτήση. Η πτήση έγινε σε υψόμετρο 1.500 μέτρων και διήρκεσε 37 λεπτά.

Η νεότερη και εκσυγχρονισμένη έκδοση του βομβαρδιστικού Tu-160M ​​της Ρωσίας υπεβλήθη στο πρώτο τεστ πτήσης, δήλωσε την Κυριακή η ρωσική εταιρεία αεροδιαστημικής και άμυνας Tupolev.

«Στις 2 Φεβρουαρίου 2020, η πρώτη πτήση του πρώτου εκ βάθους εκσυγχρονισμένου βομβαρδιστικού πρωτοτύπου Tu-160M ​​βασισμένου στο αεροσκάφος Tu-160 πραγματοποιήθηκε στο αεροδρόμιο KAZ», δήλωσε η αρμόδια υπηρεσία στους δημοσιογράφους.

Η πτήση έγινε σε υψόμετρο 1.500 μέτρων και διήρκεσε 37 λεπτά.

«Κατά τη διάρκεια της πτήσης, πραγματοποιήθηκαν οι αναγκαίοι έλεγχοι σε επικαιροποιημένα συστήματα και εξοπλισμό που εγκαταστάθηκαν στο πλαίσιο του βαθέος εκσυγχρονισμού του αεροσκάφους. Σύμφωνα με το πλήρωμα, η πτήση πήγε κανονικά, τα συστήματα και ο εξοπλισμός λειτουργούσαν χωρίς πρόβλημα», πρόσθεσε.

Το Tu-160M ​​διαθέτει ενσωματωμένο αμυντικό σύστημα, προηγμένο σύστημα επικοινωνιών, νέους κινητήρες και όπλα που επεκτείνουν σημαντικά τις βομβιστικές επιδόσεις  και τις ικανότητες χτυπήματος ακριβείας.

Τον Δεκέμβριο, ο ρώσος υφυπουργός Άμυνας Αλεξέι Κριβορούσκο δήλωσε ότι οι παραδόσεις των εκσυγχρονισμένων στρατηγικών βομβαρδιστικών Tu-160M ​​στον στρατό θα ξεκινούσαν το 2021.

Πηγή: Σπούτνικ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube