Weather Icon
Ρωσία , Συρία , Τουρκία 24 Φεβρουαρίου 2020

Λαβρόφ: Προετοιμάζουμε σειρά συνομιλιών με την Άγκυρα για την Ιντλίμπ

Λαβρόφ: Προετοιμάζουμε σειρά συνομιλιών με την Άγκυρα για την Ιντλίμπ
Την Κυριακή το Κρεμλίνο έκανε γνωστό ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν στηρίζει την ιδέα τετραμερούς συνόδου για τη Συρία με τους ηγέτες της Τουρκίας, της Γερμανίας και της Γαλλίας, σύμφωνα με εκπρόσωπο του Κρεμλίνου.

Για σειρά συνομιλιών Μόσχας και Άγκυρας που προετοιμάζονται σχετικά με τη Συρία έκανε λόγο ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, εκφράζοντας την ελπίδα ότι οι νέες συζητήσεις θα διευκρινίσουν τη λειτουργία της ζώνης αποκλιμάκωσης στην Ιντλίμπ.

Πρόσθεσε σε ό,τι αφορά την Ρωσο-Τουρκική συμφωνία ότι η αντιπολίτευση στην Ιντλίμπ θα πρέπει να διαχωρίσει τη θέση της από τους τρομοκράτες.

«Από τις συμφωνίες που επετεύχθησαν τον Σεπτέμβριο του 2018 και επαναβεβαιώθηκαν έναν χρόνο μετά, ήταν ξεκάθαρο ότι η ζώνη αποκλιμάκωσης μετατρέπονταν σε ζώνη κλιμάκωσης, επειδή από εκεί οι τρομοκράτες, που δεν ήθελαν να διαχωρίσουν τη θέση τους από οποιαδήποτε ομάδα, επιτέθηκαν σε στόχους εκτός της ζώνης. Κανείς δεν συμφώνησε ποτέ, στο πλαίσιο των συμφωνιών μεταξύ του Ρώσου και του Τούρκου προέδρου, ότι δεν θα υπήρχε αντεπίθεση κατά των τρομοκρατών αν ενεργούσαν με τον τρόπο που άρχισαν να ενεργούν, επομένως δεν συνέβη κάτι που κανείς δεν περίμενε, είμαι σίγουρος ότι ο τουρκικός στρατός, που βρίσκεται εκεί, βλέπει και καταλαβαίνει πλήρως» δήλωσε ο Λαβρόφ.  

Αναφερόμενος στις αμερικανικές δηλώσεις για την πιθανότητα επίτευξης συμφωνίας με τρομοκράτες στη Συρία τόνισε ότι η Μόσχα τις χαρακτηρίζει «απαράδεκτες».

«Τόσο το Μέτωπο Νούσρα όσο και η Χαγιάτ Ταχρίρ αλ Σαμ περιλαμβάνονται στη λίστα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ με τις τρομοκρατικές οργανώσεις. Περιλαμβάνονται επίσης στις εθνικές λίστες τρομοκρατικών οργανώσεων των ΗΠΑ. Σε κάθε περίπτωση δεν είναι η πρώτη φορά που αξιωματούχοι της Ουάσιγκτον, μεταξύ αυτών και ο ειδικός απεσταλμένος για τη Συρία Τζέιμς Τζέφρι, έχουν κάνει δηλώσεις που υπονοούν ότι δεν αντιμετωπίζουν την Ταχρίρ αλ Σαμ ως τρομοκραιτκή οργάνωση. Και ότι θα ήταν εφικτό να εκκινήσει διάλογος με αυτή υπό προϋποθέσεις» δήλωσε.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το Κρεμλίνο ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν στηρίζει την ιδέα τετραμερούς συνόδου για τη Συρία με τους ηγέτες της Τουρκίας, της Γερμανίας και της Γαλλίας.

Πηγή: Σπούτνικ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube