Weather Icon
Εθνική Άμυνα 17 Φεβρουαρίου 2020

Κύπρος: Τεστ της αντιαεροπορικής άμυνας με τη συμμετοχή Γαλλίας (Βίντεο)

Κύπρος: Τεστ της αντιαεροπορικής άμυνας με τη συμμετοχή Γαλλίας (Βίντεο)

Ενα δυνατό τεστ των δυνατοτήτων της αντιαεροπορικής ομπρέλας της Κύπρου πραγματοποιείται σήμερα, Δευτέρα, με τη συμμετοχή των γαλλικών μαχητικών «Ραφάλ».

Σύμφωνα με πληροφορίες γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη που θα απονηωθούν από το αεροπλανοφόρο «Σαρλ Ντε Γκωλ», σε ρόλο εχθρικών μέσων θα πετάξουν πάνω από την Κύπρο προκειμένου να δοκιμασθούν οι αντιδράσεις της αντιαεροπορικής ομπρέλας της Εθνικής Φρουράς, τόσο από πλευράς χρόνου όσο και αποτελεσματικότητας.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, τα συστήματα αεράμυνας, για σκοπούς ασκήσεων, θα τεθούν σε συναγερμό προκειμένου να εγκλωβίσουν τα «επιτιθέμενα» αεροπορικά μέσα.

Για τους σκοπούς της άσκησης αεράμυνας, έχουν αναπτυχθεί σε συγκεκριμένες περιοχές συστοιχίες αντιαεροπορικής προστασίας.

Η άσκηση «ΤΑΛΩΣ 1 – 2020» είναι η τρίτη άσκηση της Εθνικής Φρουράς με τους Γάλλους.

Στις 11:25, έγινε απονήωση αριθμού αεροσκαφών, σκοπός των οποίων ήταν να κάνουν εικονικές προσβολές στις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου. Το σενάριο της άσκησης έχει να κάνει με προσβολή σε συγκεκριμένο στρατόπεδο, και υπήρξε συνεργασία με τις κυπριακές μονάδες αεράμυνας μικρού και μέσου βεληνεκούς.

Με πληροφορίες από Καθημερινή Κύπρου και Sigmalive

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube