Weather Icon

KRG: να τεθεί σε εφαρμογή ο νόμος περί μεταρρύθμισης εντός 90 ημερών μετά από προεδρική εκπόνηση

KRG: να τεθεί σε εφαρμογή ο νόμος περί μεταρρύθμισης εντός 90 ημερών μετά από προεδρική εκπόνηση

Erbil – Η περιφερειακή κυβέρνηση του Κουρδιστάν (KRG) έχει προγραμματιστεί να θέσει τον νόμο μεταρρύθμισης σε δράση μέσα σε 90 ημέρες μετά την ψήφιση προέδρου, δήλωσε ο εκπρόσωπος Jotyar Adil.

Ετοιμάστηκε από την KRG, ο νόμος μεταρρύθμισης συζητήθηκε από το κοινοβούλιο του Κουρδιστάν και ψηφίστηκε με 89 ψήφους πριν αποσταλεί στην προεδρία. Ο νόμος ελπίζει ότι θα παρέχει μεγαλύτερη βεβαιότητα και λογοδοσία σχετικά με τους μισθούς, τις συντάξεις και τα επιδόματα των δημοσίων υπαλλήλων.

Ο Adil είπε στους BasNews μετά την έγκριση του προέδρου, ο νόμος θα δημοσιευθεί στην εφημερίδα του Κουρδιστάν.

“Στη συνέχεια, οι οδηγίες θα επισυνάπτονται στο νόμο και το KRG θα το παραπέμψει στα υπουργεία για εφαρμογή μέσα σε 90 ημέρες”, εξήγησε ο εκπρόσωπος.

Σχόλιο: Όπως βλέπουμε από τα γεγονότα του Ιράκ αλλά και από κουρδικές δράσεις στην Συρία, οι κουρδικής καταγωγής πληθυσμοί συνεχίζουν να πιέζουν για την αναγνώριση των δικαιωμάτων τους εντός των ανεξάρτητων κουρδικών κοινοτήτων στα κράτη της Μέσης Ανατολής. Πρόσφατα δημοσιεύματα Αιγυπτιακών πηγών θέλουν Γερμανικά στρατεύματα να έχουν προσχωρήσει στην Μέση Ανατολή για στρατιωτική εκπαίδευση Κουρδικών πληθυσμών.

Άξιο αναφοράς είναι πως τα κουρδικά ένοπλα στοιχεία της Μέσης Ανατολής είναι κατά πλειοψηφία φίλα προσκείμενα με τον Ρωσικό παράγοντα, έναν παράγοντα που διαχρονικά έχει έντονες βλέψεις έναντι της Τουρκικής εξωτερικής πολιτικής στην περιοχή της Μέσης Ανατολής. Πλέον η υβριδική απειλή έναντι της Τουρκίας (Κούρδοι) έχουν αποχωρήσει εν μέρη από την Αμερικάνικη προστασία  και έχουν συμμαχήσει με μία χώρα εχθρική προς τον Τουρκικό νεο-οθωμανικό επεκτατισμό (Ρωσία) στην περιοχή των Ευρασιατικών Βαλκανίων. Ρωσία και Γερμανία σπεύδουν γρήγορα να διαχειριστούν τον εσωτερικό αδύναμο πυλώνα της Τουρκίας.

μετάφραση-σχόλιο Χωριανόπουλου Άγγελου 

πηγή: http://www.basnews.com/index.php/en/news/kurdistan/578381

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube