REAL TIME |

Weather Icon
Γαλλία , Γερμανία , Ρωσία , Συρία , Τουρκία 23 Φεβρουαρίου 2020

Κρεμλίνο: Υπέρ της τετραμερούς για τη Συρία ο Πούτιν

Κρεμλίνο: Υπέρ της τετραμερούς για τη Συρία ο Πούτιν

Την πρόθεσή του να συναντήσει τον Βλαντιμίρ Πούτιν, την Άνγκελα Μέρκελ και τον Εμανουέλ Μακρόν στις 5 Μαρτίου με αντικείμενο την Ιντλίμπ αποκάλυψε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν στηρίζει την ιδέα τετραμερούς συνόδου για τη Συρία με τους ηγέτες της Τουρκίας, της Γερμανίας και της Γαλλίας, σύμφωνα με εκπρόσωπο του Κρεμλίνου

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε την Παρασκευή ότι ο Γάλλος ομόλογός του Εμανουέλ Μακρόν και η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ είχαν προτείνει σύνοδο για τη Συρία στον Πούτιν. Ο Ερντογάν επιβεβαίωσε ότι η σύνοδος θα γινόταν στις 5 Μαρτίου στην Κωνσταντινούπολη.

«Ο πρόεδρος Πούτιν υποστηρίζει τη διεξαγωγή συνόδου. Η σύνοδος, φυσικά, θα γίνει μόλις οι τέσσερις (σ.σ. ηγέτες) συμφωνήσουν για το πρόγραμμα» δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ, προσθέτοντας ότι οι συνομιλίες συνεχίζονται για τον ορισμό της ημερομηνίας.

Οι ηγέτες αναμένεται να συζητήσουν την ανθρωπιστική κατάσταση στα βορειοδυτικά της Συρίας, στην επαρχία Ιντλίμπ, όπου οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις πιέζουν κατά του θύλακα των τζιχαντιστών, παρά τις διαμαρτυρίες από την Τουρκία, που έχει στρατιωτική παρουσία στην περιοχή.

Πηγή: Σπούτνικ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube