Weather Icon
Εθνική Άμυνα 17 Φεβρουαρίου 2020

Κορυφαίοι οι Έλληνες πιλότοι στο ΝΑΤΟ – Έτοιμοι για νέες πρωτιές και υψηλού επιπέδου εκπαίδευση

Κορυφαίοι οι Έλληνες πιλότοι στο ΝΑΤΟ – Έτοιμοι για νέες πρωτιές και υψηλού επιπέδου εκπαίδευση

Mε έξι μαχητικά F-16 Block 52+, περισσότερους από μια ντουζίνα πιλότους και ομάδα τεχνικών, όχι από μια Μοίρα αλλά και από τις δύο Πολεμικές Μοίρες της Σούδας, τις “Αλεπούδες” της 340 και τα “Αστέρια” της 343 Μοίρας, η Πολεμική Αεροπορία λαμβάνει για μία ακόμη χρονιά μέρος στο “Tactical Leadership Programme” (TLP). Πρόκειται για ένα από τα κορυφαία αεροπορικά “σχολεία” της Συμμαχίας, το οποίο φιλοξενείται στην Ισπανία και στην αεροπορική βάση στο Albacete.

Σημαντική λεπτομέρεια ξεχωριστής όμως σημασίας είναι ότι η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία επρόκειτο σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό να συμμετέχει με 4 μαχητικά. Ωστόσο, οι Ισπανοί διοργανωτές ζήτησαν από το ΓΕΑ ακόμη 2 αεροσκάφη για να ενσωματωθούν στην “Red Force”, την ιπτάμενη ομάδα δηλαδή η οποία έχει τον ρόλο των “εχθρικών” δυνάμεων.

Τα ελληνικά μαχητικά, σύμφωνα με πληροφορίες, προσγειώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στην Ισπανία και από σήμερα ξεκινούν το υψηλών απαιτήσεων εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το οποίο προβλέπει δεκάδες απογειώσεις καθημερινά.

Στην πρώτη σειρά εκπαίδευσης του TLP 2020-1, εκτός από την Hellenic Air Force λαμβάνουν μέρος οι Πολεμικές Αεροπορίες από Ισπανία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, καθώς και αμερικανικά αλλά και βρετανικά αεροσκάφη.

Διαβάστε τη συνέχεια στο newpost.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube