REAL TIME |

Weather Icon
Λιβύη , Τεχνολογία , Τουρκία 1 Φεβρουαρίου 2020

Κοινωνικοδικτυακός Πόλεμος: Το Facebook μπλόκαρε ελληνική ιστοσελίδα που κατήγγειλε τη δράση τουρκικής ΜΚΟ στη Λιβύη

Κοινωνικοδικτυακός Πόλεμος: Το Facebook μπλόκαρε ελληνική ιστοσελίδα που κατήγγειλε τη δράση τουρκικής ΜΚΟ στη Λιβύη

Μια ανάρτηση στο δημοφιλέστερο Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης αποτέλεσε αφορμή για να φάει ποινή ενός μηνός η ελληνική ιστοσελίδα.

Μία πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία μεταφέρει η αρχισυντάκτρια του geopolitics.isca.eu, Γιώτα Χουλιάρα.

Συγκεκριμένα η δημοσιογράφος καταγγέλει ότι η ιστοσελίδα δέχτηκε αποκλεισμό των συνδέσμων της ιστοσελίδας από το Facebook, με αφορμή μία ανάρτηση για τουρκική ΜΚΟ.

«Στις 28 Ιανουαρίου, ημέρα Τρίτη, ανεβάσαμε στη σελίδα του Geopolitics στο web ανάρτηση με τίτλο: «Ποια είναι η IHH (instani yardim vafki δηλαδή ίδρυμα ανθρωπιστική βοήθειας), η τουρκική ΜΚΟ που δραστηριοποιείται στη Λιβύη.

Στη συνέχεια την κοινοποιήσαμε στο Facebook και στα σχόλια τοποθετήσαμε άλλες δυο παλαιότερες αναρτήσεις μας με τίτλο: «Ανθρωπιστικές Οργανώσεις: Φοβού Δαναούς και δώρα φέροντες» και «ΜΚΟ: Οργανώσεις Δούρειοι Ίπποι».

Τα ξημερώματα της Παρασκευής εγώ προσωπικά δέχθηκα ειδοποίηση από το Facebook ότι η συγκεκριμένη κοινοποίηση παραβίαζε τους όρους της κοινότητας καθώς έλαβε πολλαπλές αναφορές από χρήστες για κακόβουλο λογισμικό. Και ξεκίνησαν, έπειτα από αναφορές που έγιναν προς το πρόσωπο μου, να ψάχνουν και τις υπόλοιπες αναρτήσεις μου.

Η δεύτερη ανάρτηση που έφαγε αναφορά ήταν το άρθρο μου με τίτλο: «Τα κρυφά μηνύματα πίσω από τα δώρα που έδωσε ο Ερντογάν στη Μέρκελ». Όλως περιέργως έφαγε αναφορά ο σύνδεσμος του συγκεκριμένου άρθρου μόνο από το Geopolitics και όχι από την στήλη μου στη Huffpost Greece όπου και είχε πρωτοδημοσιευθεί.

Ένας ακόμη σύνδεσμος που έφαγε αναφορά ως κακόβουλος ήταν το άρθρο του Αλέξανδρος Νίκλαν (Alexandros NiKlan) με τίτλο: « Συμφωνία του Αιώνα: Επιτυχία ή Αποτυχία;»

Όλως περιέργως, επίσης η αναφορά έγινε μόνο προς την ανάρτηση του Geopolitics και όχι στη στήλη του Αλέξανδρου στη Huffpost Greece όπου και εκεί είχε δημοσιευθεί κανονικά.

Έκτοτε η σελίδα του Geopolitics, η οποία στο web λειτουργεί κανονικά, αδυνατεί να ανεβάσει συνδέσμους, το ίδιο ισχύει και για τους χρήστες που μας ακολουθούν.

Αν αυτό δεν είναι προσπάθεια φίμωσης, τότε τί είναι; Ακόμη περιμένουμε την απάντηση στην ένσταση από το Facebook», αναφέρει η Γιώτα Χουλιάρα.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube