REAL TIME |

Ισλάμ , Τουρκία 18 Φεβρουαρίου 2020

Και πάλι πιάστηκαν στα πράσα – Προστατευόμενος του τουρκικού κράτους διοικητής του Ι.Κ. ζούσε στην Προύσα

Και πάλι πιάστηκαν στα πράσα – Προστατευόμενος του τουρκικού κράτους διοικητής του Ι.Κ. ζούσε στην Προύσα

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τουρκικού τύπου, οι αρχές ασφαλείας προχώρησαν στη σύλληψη του Y.A.A., ο οποίος ήταν διοικητής του Ι.Κ.

Ο Y.A.A. εδώ και χρόνια ζούσε στην κωμόπολη Ινεγκιόλ (Αγγελόκωμα) της Προύσας και εργαζόταν σε εταιρεία παροχής υπηρεσιών φυσικού αερίου.

Ο πενηντάχρονος τρομοκράτης, που είναι συριακής καταγωγής και ως διοικητής του Ιλαμικού Κράτους είχε το κωδικό όνομα, Abu Taki Al Shamy, συνελήφθη από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, μετά από εντολή του Εισαγγελέα της Προύσας.

Έδρασε ως διοικητής στις περιοχές El-Meadin και Bukemal της περιφέρειας Ντερ εζ Ζορ της ανατολικής Συρίας και είχε συμμετάσχει αυτοπροσώπως σε εκτελέσεις ομήρων, όπως προκύπτει από αναρτήσεις που υπάρχουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, το γεγονός ότι ο διοικητής του Ι.Κ. κυκλοφορούσε με τόση άνεση στην Τουρκία, γεννά ερωτήματα για το κατά πόσο “υπάρχουν στο τουρκικό κράτος μηχανισμοί και άτομα που τον προστάτευαν”.

Πηγή: odatv

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube