Weather Icon
Αθλητικά 22 Φεβρουαρίου 2020

Και όμως συνέβη! Το ελληνικό ποδόσφαιρο στα καλύτερα του κόσμου

Και όμως συνέβη! Το ελληνικό ποδόσφαιρο στα καλύτερα του κόσμου

Το ελληνικό ποδόσφαιρο ανέκαθεν συγκέντρωνε πολλά βέλη για την αξιοπιστία του, παρότι έβγαλε μεγάλες ομάδες και παίκτες.

Η 22ετία 1996-2018 λόγω της κυριαρχίας του Ολυμπιακού συγκέντρωσε πολύ μεγάλη αμφισβήτηση, η οποία συνεχίζεται ακόμα και σήμερα, αφού το άθλημα στη χώρα μας δεν ξεπέρασε ποτέ τις… παιδικές του αρρώστειες και τις παθογένειες.

Υπήρξε όμως μία εποχή που το ελληνικό ποδόσφαιρο έχαιρε αναγνώρισης. Συγκεκριμένα στις 22 Φεβρουαρίου 1996, το ελληνικό πρωτάθλημα έλαβε ένα πολύ σημαντικό βραβείο που δεν το αξιοποίησε στην πορεία.

Συγκεκριμένα θεωρήθηκε το 15ο καλύτερο του κόσμου, με δείκτη δυσκολίας 552, σύμφωνα με αξιολόγηση της Διεθνούς Ομοσπονδίας της Ιστορίας και των Στατιστικών του Παγκοσμίου Ποδοσφαίρου (IFFHS), η οποία κατέταξε όλα τα πρωταθλήματα του πλανήτη βάσει της αντικειμενικής δυναμικότητας του κάθε συλλόγου. Στην πρώτη θέση, με συντελεστή δυσκολίας 1352.5, βρέθηκε εκείνη την εποχή το Campionato.

Διαβάστε τη συνέχεια στο xtypes.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube