Weather Icon
Υγεία 7 Φεβρουαρίου 2020

Καθυστέρηση 6 ωρών για την αεροδιακομιδή άρρωστου βρέφους από τη Σίφνο στην Αθήνα – Επιστρατεύτηκε ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού

Καθυστέρηση 6 ωρών για την αεροδιακομιδή άρρωστου βρέφους από τη Σίφνο στην Αθήνα – Επιστρατεύτηκε ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού

Εσπευσμένη μεταφορά βρέφους πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης (6-2-20) από τη Σίφνο με ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, το οποίο μετέφερε το μωρό στην αεροπορική βάση της Ελευσίνας, όπου το παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

«Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι βραδινές ώρες Πέμπτης 06 Φεβρουαρίου 2020, ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού (τύπου S70B, Aegean Hawk), μετά από αίτημα του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ), πραγματοποίησε αεροδιακομιδή βρέφους που έχριζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης, από τη νήσο Σίφνο. Το βρέφος μεταφέρθηκε στην 112 Πτέρυγα Μάχης (αεροπορική βάση Ελευσίνας), όπου και παρελήφθη από το ΕΚΑΒ», αναφέρει η ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού:.

Όπως καταγγέλλει στο Newpost ο πατέρας του 40 ημερών βρέφους, υπήρξε πολύ μεγάλη χρονική καθυστέρηση στη αεροδιακομιδή του παιδιού του στην Αθήνα.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή! Το μεσημέρι το παιδί ανέβασε πυρετό, το μεσημέρι της Πέμπτης 7 Φεβρουαρίου 2020 κατά τις 15:00. Οι γονείς του το μετέφεραν στο Κέντρο Υγείας της Σίφνου, το οποίο είναι υποστελεχωμένο σε γιατρούς. Συγκεκριμένα στη Σίφνο υπάρχουν δύο ιατροί, ο ένας εκ των οποίων έλειπε σε άδεια.

Ταλαιπωρία 6 ωρών για τη μεταφορά

Το μωρό κρίθηκε να μεταφερθεί εσπευσμένα στην Αθήνα, καθώς όταν ένα βρέφος δεν έχει κλείσει δύο μήνες ζωής, δεν μπορεί να του χορηγηθεί ενδοφλέβια αγωγή. Οπότε η εισαγωγή σε πληρέστερη νοσοκομειακή ομάδα ήταν θέμα ζωής ή θανάτου.

«Το παιδί δεν μπορούσε να μείνει στο νησί. Δεν γινόταν δηλαδή να περιμένουμε. Καταλήξαμε μετά από τόση ταλαιπωρία στο Νοσοκομείο “Παίδων”», αναφέρει στο Newpost ο πατέρας του βρέφους, Ζαννής Κοντονάσιος και συνεχίζει:

«Η γιατρός, ενώ είχε εγκρίνει να φύγει το παιδί, επικοινωνούσε με το ΕΚΑΒ, το οποίο δεν σήκωνε ελικόπτερο. Τελικά από τις 16:00 το απόγευμα, σηκώθηκε το βράδυ ελικόπτερο και το παιδί έφυγε στις 22:30 από τη Σίφνο».

Σε ποια κατάσταση είναι σήμερα το βρέφος

Διαβάστε τη συνέχεια στο Newpost.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube