REAL TIME |

Weather Icon
Video , Εθνική Άμυνα , Κύπρος 14 Φεβρουαρίου 2020

Καλή αντάμωση, Ήρωα Ταγματάρχη Γεώργιε Κατσάνη (βίντεο)

Καλή αντάμωση, Ήρωα Ταγματάρχη Γεώργιε Κατσάνη (βίντεο)

H Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ – Σολωμού για τον Ήρωα Ταγματάρχη των Καταδρομών Γώργιο Κατσάνη

«Ο κόσμος ούλλος είστ’ εσείς, ο άλλος περισσεύκει…»
Η «Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού» κλίνει ευλαβικά το γόνυ μπροστά στα οστά του ήρωα διοικητή της 33ης Μοίρας Καταδρομών, Ταγματάρχη Γεώργιου Κατσάνη. Σε τέτοιους αγωνιστές αξίζουν μεγάλες τιμές και ως εκ τούτου, μοτισκλετιστές παρέστησαν στην τελετή παράδοσης των οστών του, με σκοπό να απευθύνουν το απαραίτητο «υπόχρεοι» απέναντι στον ήρωα Ταγματάρχη που έπεσε από τουρκική σφαίρα στις 21 Ιουλίου 1974 στον κατεχόμενο σήμερα Άγιο Ιλαρίωνα.

Με τον παραπάνω στίχο του Δημήτρη Λιπέρτη σε πλακέτα, η «Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού» ήταν εκεί, τιμώντας και ανταμώνοντας ξανά την οικογένεια του ξακουστού Γεώργιου Κατσάνη από το Σιδηρόκαστρο Σερρών, τρία χρόνια μετά το μεγάλο οδοιπορικό Βερολίνο-Λευκωσία, προς υπηρεσία της μνήμης του Τάσου και του Σολωμού. Λίγα κυκλάμινα, συμβόλισαν άψογα την επιβίωση, τον άνισο και αντάρτικο αγώνα που έδωσε ο Γεώργιος Κατσάνης, ο οποίος επιβεβαίωσε με τη θυσία του ότι η Κύπρος είναι ένα πληγωμένο ελληνικό έδαφος.

Κατά την παράδοση των οστών στην ΕΛΔΥΚ, οι μοτοσικλετιστές ήταν εκεί, στο συναπάντημα μνήμης και τιμής, για να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι τον ηρωισμό που διαχέει η μαγκιά του αιώνιου διοικητή της 33 Μοίρας Καταδρομών. Ώσπου να αναπαυθεί, πρώτα στο Σιδηρόκαστρο και έπειτα με τη λευτεριά της Κερύνειας για την οποία εκτελέστηκε.
Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού
13 Φεβρουαρίου 2020

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube