Weather Icon
Διεθνή , Ισπανία 3 Φεβρουαρίου 2020

Ισπανία: Πτήση – θρίλερ για αεροπλάνο της Air Canada

Ισπανία: Πτήση – θρίλερ για αεροπλάνο της Air Canada

Ένα σκέλος από το σύστημα προσγείωσης έσπασε και προκάλεσε βλάβη σε έναν κινητήρα – Το Boeing 767 που εκτελούσε δρομολόγιο από Μαδρίτη για Τορόντο έκανε επί δύο ώρες βόλτες πάνω από τη Μαδρίτη για να κάψει όσο το δυνατό περισσότερα καύσιμα – Μετέφερε 160 επιβάτες

Σε θρίλερ εξελίχθηκε η πτήση AC837 της Air Canada που εκτελούσε το δρομολόγιο Μαδρίτη – Τορόντο.

Το αεροσκάφος, Boeing 767, αναγκάστηκε να επιστρέψει εκτάκτως στο αεροδρόμιο Μπαράχας της Μαδρίτης, από όπου αναχώρησε.

Σύμφωνα με την ΑΕΝΑ, τη διαχειρίστρια εταιρεία του αεροδρομίου, ο κυβερνήτης ενημέρωσε τον πύργο ελέγχου 30 λεπτά με την απογείωση του αεροσκάφους και ζήτησε να του δώσουν διάδρομο για κατεπείγουσα προσγείωση.

Το μεγαλύτερο συνδικάτο των πιλότων της Ισπανίας ανέφερε ότι το πρόβλημα οφείλεται στο γεγονός ότι ένα τμήμα του συστήματος προσγείωσης του αεροσκάφους έσπασε και προκάλεσε ζημιάσε έναν από τους κινητήρες του.

Η εταιρεία διαχείρισης του αεροδρομίου, ανέφερε ότι είναι προετοιμασμένη για την επιστροφή της πτήσης.

Πολλοί κάτοικοι που είδαν το αεροπλάνο να πετά χαμηλά αναστατώθηκαν και ανέβασαν σχετικές φωτογραφίες στα social media.

Το αεροπλάνο έκανε βόλτες για περισσότερες από δύο ώρες πάνω από την ευρύτερη περιοχή της Μαδρίτης για να καταναλώσει όσο το δυνατό περισσότερα καύσιμα και να αποκτήσει έτσι το ασφαλές όριο βάρους για να επιχειρήσει αναγκαστική προσγείωση.

Το αεροδρόμιο της ισπανικής πρωτεύουσας δεν έκλεισε, αλλά δόθηκε ένας διάδρομος αποκλειστικά το αεροπλάνο, το οποίο λίγο πριν τις 7 τοπική ώρα το απόγευμα, κατάφερε να προσγειωθεί με επιτυχία.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube