Weather Icon
Συρία , Τουρκία 27 Φεβρουαρίου 2020

Ιντλίμπ: Οι Σύριοι χτύπησαν τουρκικό κονβόι σκοτώνοντας 2 στρατιώτες – Τρίτη μέρα χωρίς νερό η Χασάκα

Ιντλίμπ: Οι Σύριοι χτύπησαν τουρκικό κονβόι σκοτώνοντας 2 στρατιώτες – Τρίτη μέρα χωρίς νερό η Χασάκα

Τα στρατεύματα του Συριακού Στρατού συνέχισαν την επέλασή τους στην Ιντλίμπ, και ανακατέλαβαν τα περισσότερα χωριά και πόλεις στην περιοχή.

Οι δυνάμεις του Συριακού καθεστώτος στόχευσαν με πυραύλους, ένα τουρκικό κονβόι, την Τετάρτη, διαλύοντας τουλάχιστον ένα τουρκικό όχημα, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με έδρα το Λονδίνο.

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι δύο Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και δύο ακόμη τραυματίστηκαν σε μια αεροπορική επιδρομή ενάντια σε τουρκικές δυνάμεις στη συριακή επαρχία Ιντλίμπ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο τουρκικός στρατός προέβη σε αντίποινα και άνοιξε πυρ ενάντια σε στόχους της συριακής κυβέρνησης.

Το Αραβικό Πρακτορείο Ειδήσεων της Συρίας (SANA) ανέφερε ότι τουλάχιστον τρία χωριά έχουν απελευθερωθεί από τον στρατό κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων.

Τα στρατιωτικά στρατεύματα ανέκτησαν τον έλεγχο στα στρατηγικά χωριά Ma’ar Tamater, Ma’artasin και Baarbo, μετά από συγκρούσεις με τρομοκρατικές ομάδες, σύμφωνα με το SANA.

Για τρίτη μέρα χωρίς νερό η Χασάκα

Για την τρίτη συνεχόμενη ημέρα, οι μισθοφόροι των τουρκικών δυνάμεων συνεχίζουν να στερούν το πόσιμο νερό από την πόλη Hasaka, το Ταλ Ταμίρ και τα περίχωρα των κατοικημένων συνοικιών, αφού σταμάτησαν να δίνουν νερό από το σταθμό Αλούκ και έδιωξαν όλους τους υπαλλήλους από εκεί.

Μιλώντας στο SANA, ο Γενικός Διευθυντής της Εγκατάστασης Υδάτων στη Χασάκα, Μαχμούντ αλ-Άκλα, δήλωσε ότι η Διεύθυνση παρέχει σήμερα πόσιμο νερό σε κάποιες γειτονιές, από τα πηγάδια Nafashah και Tel Barak.

Ο Αλ-Άκλα ανέφερε ότι ο σταθμός Αλούκ παρέχει πόσιμο νερό σε περίπου 600.000 άτομα στην περιοχή της Χασάκα και τις κοντινές κατοικημένες γειτονιές.

Οι τουρκικές δυνάμεις επιτέθηκαν πολλές φορές στο σταθμό Αλούκ, γεγονός που οδήγησε στην αποκοπή πόσιμου νερού από την πόλη Χασάκα.

πηγή: www.capital.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube