Weather Icon
Εθνική Άμυνα 13 Φεβρουαρίου 2020

Η υποκρισία Ακάρ και η πραγματικότητα στο Αιγαίο – Τουρκική πρόκληση: Προειδοποίηση σε ελληνικά μαχητικά που πετούσαν προς Χίο-Οινούσσες ότι προσεγγίζουν επικίνδυνα το τουρκικό FIR

Η υποκρισία Ακάρ και η πραγματικότητα στο Αιγαίο – Τουρκική πρόκληση: Προειδοποίηση σε ελληνικά μαχητικά που πετούσαν προς Χίο-Οινούσσες ότι προσεγγίζουν επικίνδυνα το τουρκικό FIR

Μέσα στις πρώτες εβδομάδες του 2020 οι υπερπτήσεις πάνω από τα ελληνικά νησιά έχουν αγγίξει τις 78.

Για πολλοστή φορά ο Χουλουσί Ακάρ τόσο ως υπουργός άμυνας όσο και ως Αρχηγός ΓΕΕΘΑ έκανε χθες λόγο για προσπάθεια μείωσης της έντασης στο Αιγαίο ενώπιον του Έλληνα ομολόγου του. Αυτή τη φορά απέναντί του είχε τον Νίκο Παναγιωτόπουλο. Λίγα 24ωρα νωρίτερα είχε ζητήσει να αποχωρήσουν οι Ελληνικές φρουρές από 16 νησιά του Αιγαίου.

Την ίδια ώρα, τόσο στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας στη Λάρισα όσο και στις Πολεμικές Μοίρες τα ελληνικά «γεράκια» έκαναν το καθιερωμένο Debriefing. Τον απολογισμό της ημέρας δηλαδή για όσα έγιναν στο Αιγαίο και πάνω από τα Ελληνικά νησιά από τα ξημερώματα.

Τι είπε ο Χουλουσί Ακάρ στο Νίκο Παναγιωτόπουλο; Ότι ακριβώς του είχε πει και τον περασμένο Οκτώβριο όταν συναντήθηκαν για πρώτη φορά. Τα ίδια που είχε πει και στον Ευάγγελο Αποστολάκη όταν είχαν συναντηθεί τόσο με την ιδιότητα των υπουργών άμυνας όσο και αυτή των Αρχηγών ΓΕΕΘΑ νωρίτερα. Να μειωθεί η ένταση, να μείνουν ανοιχτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας και να δοθεί έμφαση στις συζητήσεις για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.

Και όχι μόνο δεν μειώθηκε η ένταση αλλά αυξήθηκε κατακόρυφα τόσο σε επίπεδο εμπρηστικών δηλώσεων όσο και σε επίπεδο ενεργειών στο Αιγαίο αλλά και στην Ανατολική Μεσόγειο. Οι επιτελείς της Πολεμικής Αεροπορίας αλλά και οι ιπτάμενοι στο τέλος κάθε ημέρας δεν αναλύουν δηλώσεις αλλά ενέργειες. Και οι ενέργειες των Τούρκων πιλότων δείχνουν ξεκάθαρα ότι λαμβάνουν τις ανάλογες διαταγές.

Διαβάστε τη συνέχεια στο newpost.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube