Οι υπερκομματικές αθλιότητες που ακούστηκαν στο ΕΛΙΑΜΕΠ

Οι υπερκομματικές αθλιότητες που ακούστηκαν στο ΕΛΙΑΜΕΠ

Νομίζω πως όλοι γνωρίζουν τι εστί πραγματικά ΕΛΙΑΜΕΠ, και δεν εκπλήσσεται κανείς με το αναμενόμενα ανθελληνικό πρόσημο της εκδήλωσης με τίτλο «Μας συμφέρει η Χάγη;», που πραγματοποιήθηκε στις 18 Φεβρουαρίου στην Αθήνα.

Ούτε βέβαια πρέπει να μας εκπλήσσει η αναμενόμενα εθνοβόρα απάντηση της εκδήλωσης στο ερώτημα του τίτλου της, αν αναλογιστεί κανείς τους ομιλητές της: Γ. Παπανδρέου, Ν. Μπακογιάννη, Γ. Κατρούγκαλος και Χ. Ροζάκης. Άλλωστε η κ. Μπακογιάννη το ξεκαθάρισε πως ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ ομονοούν για την προσφυγή στη Χάγη. Αυτά να τα ακούν οι ψηφοφόροι των τριών κομμάτων..

Αυτό όμως που πραγματικά συνέβη ήταν δίχως προηγούμενο. Αντί για τις αναμενόμενα μειοδοτικές τους θέσεις περί Χάγης, φιλοτουρκισμού, κτλ., η ανωτέρω ομάδα επιδόθηκε σε συναυλία ανθελληνισμού! Ας αντικρίσουμε λοιπόν κατάματα τον «πάτο του βαρελιού» – τις δηλώσεις αυτών των ανθρώπων που πέρασαν δυστυχώς από τις υψηλότερες θέσεις ευθύνης της πατρίδας μας.

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Πρώτος λοιπόν πήρε τον λόγο ο κ. Παπανδρέου, ο οποίος όσο διάβαζε την έτοιμη και προκατασκευασμένη του ομιλία, φάνηκε ιδιαίτερα μετριοπαθής. Όταν όμως, στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης, αφέθηκε ελεύθερος να αναπτύξει τη δική του σκέψη, έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο. Εν πολλοίς, ο πρώην πρωθυπουργός, εξύμνησε το ναυάγιο του Ελσίνκι και την αρρωστημένη σύλληψη υποστήριξης κάποιας δήθεν ευρωπαϊκής προοπτικής της Τουρκίας. Στη συνέχεια επιχείρησε να δέσει τη μοίρα της χώρας μας με το κάλεσμα του Ελσίνκι για προσφυγή στη Χάγη. Αναλυτικότερα:

Παπανδρέου: «Είναι λόγια του αέρα η οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας εάν δεν μπορεί να μας πει, όποιος την προτείνει, πώς θα αντιμετωπίσουμε τα πιθανά σενάρια μετά από την οριοθέτησή της, διασφαλίζοντας της εθνικής μας κυριαρχίας».

Δηλαδή ένας πρώην πρωθυπουργός υποστηρίζει πως η πατρίδα μας είναι αδύναμη να υποστηρίξει τα εθνικά της δικαιώματα; Και αν ισχύει κάτι τέτοιο, ποιος είναι υπεύθυνος για αυτή την άθλια κατάσταση της Ελλάδας που περιγράφει; Δεν είναι και ο ίδιος συνυπεύθυνος και δεν πρέπει να πληρώσει το τίμημα της κατάστασης που περιγράφει; Το τραγικό είναι πως η κ. Μπακογιάννη έσπευσε να συμφωνήσει μαζί του. Αυτό που όμως αμέλησε να αναφέρει, είναι πως ως πρώην ΥΠΕΞ, έχει και αυτή ευθύνη και πρέπει εξίσου να λογοδοτήσει.

Παπανδρέου: «Μου είχε κάνει έκπληξη όταν ο Ισμαήλ Τζεμ μου εξήγησε πως στην Τουρκία φοβούνται την ύπαρξη ενός ορθόδοξου τόξου συμμαχίας, με Ρωσία, Αρμενία, Ουκρανία, Βουλγαρία, Κύπρο, Ελλάδα. Μου είπε μας έχετε περικυκλώσει. Κάτι τέτοιο βέβαια, δεν υπάρχει ουσιαστικά».

Απίστευτη παραδοχή Έλληνα πολιτικού, που αποκαλύπτει τις συμμαχίες της χώρας μας, ή μάλλον την ανυπαρξία αυτών, από δημόσιο κιόλας βήμα! Θα μπορούσε να ήταν μια απλή γκάφα, αν ο κ. Παπανδρέου δεν είχε υπάρξει διαχρονικά επιζήμιος για την πατρίδα μας.

Παπανδρέου: ««Δεν πρέπει να έχουμε φοβική στάση έναντι μιας πιθανούς προσφυγής στο Δικαστήριο της Χάγης».

Εδώ το πολιτικό σύστημα θέλει να κρύψει το δικό του φοβικό σύνδρομο απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα, η οποία τους παγώνει το αίμα και τρέμουν να ανακηρύξουν ΑΟΖ ή/και να επεκτείνουν τα χωρικά μας ύδατα στα 12 ν.μ.. Από το φόβο του λοιπόν, ο Παπανδρέου χαρακτηρίζει «φοβικό σύνδρομο» την αποφυγή της Χάγης. Δεν είναι όμως φοβικό σύνδρομο. Εθνική θέση είναι.

ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ

Τη σκυτάλη ανέλαβε η κ. Μπακογιάννη η οποία συνηγορούσε τακτικά υπέρ του Παπανδρέου, ενώ οι δυο τους φάνηκε πως συμφωνούσαν σε όλα. Μάλιστα, φαινόταν πως ο ένας υποστήριζε τον άλλο στα διάφορα θέματα, εκ περιτροπής.

Όπως ήταν αναμενόμενο η πρώην ΥΠΕΞ, υποστήριξε πλήρως το πεθαμένο ΠΑΣΟΚικό Ελσίνκι και την προσφυγή μας στη Χάγη. Οι παραδοχές της ωστόσο υπήρξαν σκανδαλώδεις και αποκαλυπτικές:

Μπακογιάννη: «Είχαμε συζητήσει εκτενώς για τα Ελληνικά χωρικά ύδατα, και είχαμε φτάσει σε προχωρημένο επίπεδο συμφωνίας με τους Τούρκους».

Τις λεπτομέρειες της προδοτικής «συμφωνίας», την οποία ποτέ δεν πέρασαν από τους πολίτες, έσπευσε να διευκρινίσει ο συνένοχος Παπανδρέου, ομολογώντας πως «οι διερευνητικές είχαν καταλήξει στην επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 ν.μ. όπου δεν γειτνίαζε η Ελλάδα με την Τουρκία, και σε λιγότερα μίλια όπου βρίσκονταν απέναντι οι τουρκικές ακτές, για να έχουν πρόσβαση στα διεθνή ύδατα οι Τούρκοι»! Πρόκειται περί υπερκομματικής προδοσίας. Λες και είναι υποχρεωμένη η Ελλάδα να συναποφασίσει με τους Τούρκους και να πάρουμε την άδειά τους για τα δικαιώματά μας, και μάλιστα να τα περιορίσουμε επειδή αυτοί το απαιτούν! Η ξεφτίλα των πολιτικών μας, και με παραδοχή των ιδίων, δεν έχει τελικά όριο.

Μπακογιάννη: «Κακώς δήλωσε ο καθηγητής κ. Κασιμάτης πως η χώρα μας δεν είναι ανεξάρτητη. Δεν παραδώσαμε ανεξαρτησία με κανένα μνημόνιο. Η Ελλάδα είναι απολύτως κυρίαρχη».

Το ανωτέρω προκαλεί κλαυσίγελο σε κάθε νοήμων άνθρωπο, ενώ αρκεί να περιοριστούμε στη δήλωση του αδελφού της και πρωθυπουργού Μητσοτάκη, ο οποίος ξεκαθάρισε στον Αμερικανό Πρόεδρο πως «η Ελλάδα είναι ένας προβλέψιμος σύμμαχος». Τα της οικονομίας, μνημονίου, επιτροπείας και δεσμεύσεων δεν αξίζουν καν ανάλυση.

Μπακογιάννη: «Όσον αφορά τον κ. Ακιντζί, είναι πολύ δύσκολο να είσαι Τουρκοκύπριος πολιτικός και να κάνεις αυτές τις δηλώσεις».

Και εδώ έρχεται η στυγνή αλλά ύπουλη νομιμοποίηση του ψευδοκράτους από το στόμα πρώην ελληνίδας ΥΠΕΞ. Σε ποιο κράτος είναι «πολιτικός» ο Ακιντζί; Αυτό ξέχασε να μας εξηγήσει η κ. Μπακογιάννη. Ντροπή. Ο ΟΗΕ έχει καταδικάσει το ψευδοκράτος και όποιον το νομιμοποιεί, και τολμούν κα το πράττουν οι αφελληνισμένοι πολιτικοί μας. Όχι μόνο αυτό, αλλά να μην ξεχνάμε πως ο Ακιντζί, αυτός ο Τουρκοκύπριος τον οποίο εξυμνεί η Μπακογιάννη, συμμετείχε στον απεχθή και παράνομο Αττίλα του ’74, φονεύοντας Έλληνες αδελφούς μας. Ο ίδιος «πολιτικός» σύμφωνα με τη φρικιαστική δήλωση της Μπακογιάννη, χαρακτήρισε τον Αττίλα  «ειρηνευτική επιχείρηση» και «σωτήρια επέμβαση». Συνηγορώντας, ο Παπανδρέου πρόσθεσε πως «είναι θαρραλέα η στάση του Ακιντζί». Αυτοί είναι οι κατάπτυστοι πολιτικοί μας.

Έπειτα, δεν αξίζει να αναλυθεί η πρόταση Μπακογιάννη για επίλυση του Κυπριακού, μιας και πλέον έχει καταστεί σαφές, πως όσοι προτείνουν λύση και συζήτηση με τον εισβολέα και τις κατοχικές του δυνάμεις, εξυπηρετούν αποκλειστικά τη τουρκική προπαγάνδα και θέση.

ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κ. Κατρούγκαλος μέσω βίντεο, ο οποίος μας διάβασε την επίσημη και διαχρονική θέση στην ιστοσελίδα του ΥΠΕΞ υπέρ της προσφυγής στη Χάγη (για την οποία ποτέ κανείς δεν μας ρώτησε), για να μας θυμίσει πως είναι όλοι στο κόλπο, και είναι όλοι τους συνένοχοι. Όπως άλλωστε μας είχε αποδείξει και η αντίστοιχη σελίδα του ΥΠΕΞ υπέρ της προδοσίας της Μακεδονίας και της παραχώρησης του ονόματός της (και όχι μόνο). Τελικά οι θέσεις του ΥΠΕΞ, και έτσι όπως αυτές εκφράζονται στην επίσημη ιστοσελίδα του, είναι θέσεις εθνικής προδοσίας και ωμής μειοδοσίας.

Στη σύντομη εισήγησή του ο Κατρούγκαλος επανέλαβε το φαιδρό και ύπουλο επιχείρημα της δήθεν διεθνούς απομόνωσης της Τουρκίας, το οποίο φιλοδοξεί να αποκοιμίσει και να ξεγελάσει τους πολίτες της Ελλάδας. Τέλος, ο πρώην (αναπληρωτής) ΥΠΕΞ, φρόντισε να εξυμνήσει την υποστήριξη των Η.Π.Α., κάτι που εκφράζει, απόλυτα όπως φαίνεται, την υποταγμένη ανθελληνική αριστερά.

ΡΟΖΑΚΗΣ

Τελευταίος ομιλητής ο κ. Ροζάκης ο οποίος αποκάλεσε «ιερά τέρατα της Ελληνικής διπλωματίας» τους προλαλήσαντες. Μάλλον ξέρει κάτι παραπάνω από εμάς.

Ο ανεκδιήγητος Ροζάκης υποστήριξε πως η Ελλάδα διατηρεί μαξιμαλιστικές θέσεις στα Ελληνοτουρκικά! Δίχως να αρκεστεί στο να κατηγορήσει την ίδια του τη χώρα, ο πρώην υφυπουργός Eξωτερικών μας ανέλυσε τα «τρία μεγάλα μας αμαρτήματα» όπως τα αποκάλεσε!

Ροζάκης: «Τα τρία μας αμαρτήματα, είναι πως πιστεύουμε ότι μπορούμε να έχουμε τα εξής: 1) ΑΟΖ μέχρι την Κύπρο – πράγμα αδύνατο, 2) 12 ν.μ. παντού και 3) μεγαλύτερο FIR από την αιγιαλίτιδά μας».

Θα αρκεστούμε σε μια απλή απάντηση στην ανωτέρω φιλοτουρκική προσέγγιση, αντιπαραθέτοντας τις αυτονόητες εθνικές μας θέσεις, και βάσει διεθνούς δικαίου: 1) Το Καστελόριζο και η Στρογγυλή μας εξασφαλίζουν ΑΟΖ μέχρι την Κύπρο, αρκεί να την οριοθετήσουμε με την Κυπριακή δημοκρατία. 2) Η επέκταση στα 12 ν.μ. παντού και καθολικά είναι αναφαίρετο κυριαρχικό δικαίωμα της χώρας μας. 3) Η εθνική μας θέση είναι 12 ναυτικά μίλια σε αέρα και θάλασσα. Το FIR είναι τελείως άσχετο ζήτημα, μιας και αφορά μόνο τον έλεγχο και το συντονισμό των πτήσεων. Το FIR μπορεί να είναι υπερκείμενο και διεθνών υδάτων δίχως κανένα πρόβλημα. Σε κάθε περίπτωση οι κανόνες εναέριας κυκλοφορίας, ορίζονται από τον διεθνή οργανισμό (ICAO) και απλά εφαρμόζονται από τις χώρες στις περιοχές ευθύνης τους.

Ροζάκης: «Να ξεχάσουμε τον νόμο 4000/11 του 2011 για οριοθέτηση ΑΟΖ, ο οποίος ήταν στα όρια του νόμιμου».

Για να καταλάβετε περί τίνος πρόκειται, ο εν λόγω νόμος, και συγκεκριμένα το άρθρο 157, είναι αυτός που οδήγησε στους διεθνούς διαγωνισμούς για το ποια εταιρεία θα κάνει τις σεισμικές έρευνες στο Ιόνιο Πέλαγος και νότια της Κρήτης. Ας τον ξεχάσουμε, και γενικότερα ας μην προκαλούμε…

Ροζάκης: «Να λύσουμε ένα καρκίνωμα εκκρεμότητας το οποίο μας βασανίζει επί 50 χρόνια. Μια πολυετής εκκρεμότητα η οποία μας ταλαιπωρεί».

Κανονικά πρέπει να ευχαριστούμε τον κ. Ροζάκη για τον παραλληλισμό του, διότι μας θυμίζει επακριβώς το λεξιλόγιο που χρησιμοποίησαν οι προδότες του ΣΥΡΙΖΑ κατά την «επίλυση» του Σκοπιανού το οποίο επίσης μας «ταλαιπωρούσε για δεκαετίες». Οδηγούμεθα λοιπόν σε μία καθαρή προδοσία και στο Αιγαίο.

Την εικόνα της οικτρής αυτής εκδήλωσης συμπλήρωσαν τα ελληνοαγγλικά των ομιλητών και κατά τα άλλα ταγών του Ελληνισμού, με την κ. Μπακογιάννη να δηλώνει πως «η οριοθέτηση είναι ένα ανοιχτό “option”», και τον κ. Ροζάκη να λέει, απευθυνόμενος στον κ. Τσούκαλη, πως «είναι “misconception” έτσι όπως θέσατε το ερώτημα»…

Μέλημα των ομιλητών, ήταν να μην παρανομήσει η Ελλάδα, και να μην οριοθετήσουμε το παραμικρό μονομερώς, λες και υπάρχει κανείς στο δημόσιο λόγο που να υποστήριξε κάτι τέτοιο. Οι ανησυχίες τους φαίνονται τόσο ελληνικές όσο και το λεξιλόγιό τους.

ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ

Τέλος, ο συντονιστής – καθοδηγητής της εκδήλωσης κ. Τσούκαλης μίλησε για ένα πνεύμα δήθεν ομόνοιας με τους υπερκομματικούς ολετήρες που προσκάλεσε στην εκδήλωση. Η ομόνοια βρίσκεται όντως στο πολιτικό σύστημα, το οποίο ομονοεί για την καταστροφή μας. Αξέχαστη θα μείνει η υποβολιμαία ερώτησή του για οριοθέτηση «υφαλοκρηπίδας». Ο Τσούκαλης, πιστός στο ανθελληνικό πνεύμα του απεχθούς ΕΛΙΑΜΕΠ, απέφυγε να μιλήσει για ΑΟΖ, διότι κάτι τέτοιο θα προσέδιδε κυριαρχικά δικαιώματα και στα νησιά μας. Κάτι το οποίο η υφαλοκρηπίδα δεν εξασφαλίζει. Ταυτίστηκε δηλαδή με την Τουρκική θέση.

Αξίζει μόνο να υπενθυμίσουμε πως η έννοια της υφαλοκρηπίδας έχει ξεπεραστεί από το 1982 και αντικατασταθεί με την ΑΟΖ η οποία την υπερκαλύπτει, δίνοντας επιπλέον κυριαρχικά δικαιώματα και στα υπερκείμενα ύδατα (π.χ. δικαιώματα αλιείας). Οι μόνοι που έχουν απομείνει να την υποστηρίζουν είναι οι Τούρκοι επιτελείς, οι Έλληνες πολιτικοί, και τα ανθελληνικά γεροντοπαλίκαρα του ΕΛΙΑΜΕΠ.

Όσοι λοιπόν επιχείρησαν σήμερα να μας διδάξουν διεθνείς σχέσεις από το βήμα του ΕΛΙΑΜΕΠ, εκπροσωπούν τις εγχώριες δυνάμεις κατά του έθνους.

Νομίζω, εν τέλει, ότι αρκεί να δούμε ποιοι υποστηρίζουν την προσφυγή στη Χάγη, για να καταλάβουμε πόσο ανθελληνική και καταστροφική είναι η εν λόγω πρόταση.

Και επειδή η χειρότερη όλων, η κ. Μπακογιάννη, υποστήριξε πως δεν έχουμε άλλο όπλο από την προσφυγή στο διεθνές δικαστήριο, και πως η αποδοχή της είναι μονόδρομος διότι δεν υπάρχει καμία απολύτως διαφορετική πρόταση στο δημόσιο λόγο, δείτε και ακούστε τις χειροπιαστές, κυρίαρχες και ελεύθερες εναλλακτικές υπέρ της πατρίδας μας:

https://www.youtube.com/watch?v=8cddeGvqlo4

https://www.youtube.com/watch?v=tO_xtsXG91c&

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube