Weather Icon
Συρία , Τουρκία 28 Φεβρουαρίου 2020

Η Τουρκία ζητά να επιβληθεί ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στo Ιντλίμπ

Η Τουρκία ζητά να επιβληθεί ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στo Ιντλίμπ

Η κυβέρνηση της Τουρκίας αξίωσε η διεθνής κοινότητα να επιβάλλει ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στη βορειοδυτική Συρία, προκειμένου να αποτραπεί η συνέχιση των αεροπορικών πληγμάτων του συριακού καθεστώτος και της συμμάχου του Ρωσίας.

«Η διεθνής κοινότητα πρέπει να λάβει μέτρα για να προστατεύσει τους αμάχους και θα θέσει σε εφαρμογή μια ζώνη αεροπορικού αποκλεισμού» στην περιοχή της Ιντλίμπ, όπου 34 τούρκοι στρατιωτικοί σκοτώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης σε βομβαρδισμούς για τους οποίους η Άγκυρα κατηγορεί τη Δαμασκό, ανέφερε ο διευθυντής επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας Φαχρετίν Αλτούν.

«Εκατομμύρια άμαχοι βομβαρδίζονται εδώ και μήνες. Υποδομές, όπως σχολεία και νοσοκομεία, γίνονται συστηματικά στόχος από το καθεστώς» της Συρίας, πρόσθεσε ο Αλτούν σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησε.

«Οι προστάτες [του καθεστώτος], η Ρωσία και το Ιράν, θα χάσουν όλη τους την αξιοπιστία εάν αποτύχουν να τηρήσουν τη δέσμευσή τους να μειωθούν τα βίαια επεισόδια και οι εχθροπραξίες στην Ιντλίμπ», συμπλήρωσε ο διευθυντής επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube