REAL TIME |

Weather Icon
Συρία , Τουρκία 23 Φεβρουαρίου 2020

Η Τουρκία στέλνει πολυάριθμες ενισχύσεις στα Συριακά εδάφη-πιθανή κλιμάκωση των εχθροπραξιών

Η Τουρκία στέλνει πολυάριθμες ενισχύσεις στα Συριακά εδάφη-πιθανή κλιμάκωση των εχθροπραξιών

Πηγές του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφεραν πως εντόπισαν νέες τουρκικές τεθωρακισμένες μεραρχίες, περίπου 10 τεθωρακισμένων οχημάτων, να διασχίζουν τα Συριακά εδάφη μέσω του Kharbat Al Juz  και των συνόρων της περιοχής Iskenderun. Η νέες μεραρχίες κατευθύνονται προς τα τουρκικό παρατηρητήριο στην πόλη Istabraq στα δυτικά της  Idlib. 

Στις 22 Φεβρουαρίου, ακτιβιστές του Συριακού Παρατηρητηρίου ανέφεραν πως είδαν 80 επιπλέον στρατιωτικά οχήματα να διασχίζουν τα σύνορα τη Συρίας μέσω της διελεύσεως Kafr Lusin βόρεια της Idlib.

Από τις 2 Φεβρουαρίου μέχρι σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο έχει εντοπίσει 2.700 τουρκικά οχήματα στα συριακά εδάφη, συμπεριλαμβανομένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού, τεθωρακισμένων οχημάτων, αντιαρματικών οχημάτων και κινούμενα ραντάρ. Στο μεταξύ τα Τουρκικά στρατεύματα που έχουν εισέλθει στα συριακά εδάφη ξεπερνούν τα 7.400.

Μετάφραση Χωριανόπουλου Άγγελου

πηγή: www.syriahr.com

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube