REAL TIME |

Weather Icon
ΗΠΑ , Ρωσία , Συρία , Τουρκία 20 Φεβρουαρίου 2020

Η Τουρκία εκλιπαρεί τις ΗΠΑ να της δώσει επειγόντως Patriot – Η εκδίκηση για τους S-400

Η Τουρκία εκλιπαρεί τις ΗΠΑ να της δώσει επειγόντως Patriot – Η εκδίκηση για τους S-400

Φορτηγάκι χτυπημένο από αεροπορικό βομβαρδισμό στο Ιντλίμπ

Σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Sözcü αλλά και του Bloomberg, η τουρκική κυβέρνηση ζήτησε από τις ΗΠΑ συστοιχίες Patriot, για να τις τάξει στο Χατάι, στα σύνορα με τη Συρία και να παρέχει αντιαεροπορική υποστήριξη στα στρατεύματά της, που βάλλονται από πυρά ρωσικών βομβαρδιστικών SU-24.

Οι αεροπορικές επιθέσεις της Ρωσίας συνεχίζονται εναντίον τουρκικών στρατευμάτων και τζιχαντιστών τρομοκρατών, που ξεκίνησαν σήμερα το πρωί επίθεση στην περιοχή ανατολικά της πόλεως Ιντλίμπ, προς ανακατάληψη της κωμόπολης Nayrab.

Από τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς σκοτώθηκαν δύο Τούρκοι στρατιώτες και τραυματίστηκαν πέντε.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, καταστράφηκε ένα άρμα, πέντε τεθωρακισμένα οχήματα και πέντε ημιφορτηγά.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

 “Η Τουρκία παρέχει πυρά υποστηρίξεως πυροβολικού στους ενόπλους που επιτίθενται στις δυνάμεις της κυβέρνησης της Συρίας. Οι ένοπλοι που στηρίζει η Τουρκία, εισήλθαν σε περιοχή που ελέγχει ο στρατός της Συρίας.  Η ρωσική πολεμική αεροπορία βομβάρδισε τις δυνάμεις αυτές. Έτσι ο στρατός της Συρίας μπόρεσε να απαντήσει στις επιθέσεις αυτές”.

Από την πλευρά της η Μαρία Ζαχάροβα, εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι “… δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η Συρία είναι ένα κυρίαρχο κράτος και ότι οι στρατιωτικές δυνάμεις της Συρίας βρίσκονται στο έδαφός τους. Αυτό θα πρέπει να είναι βασική μας αρχή”.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube