Weather Icon
Ρωσία , Συρία , Τουρκία 18 Φεβρουαρίου 2020

Η Ρωσία μετακίνησε βομβαρδιστικά Su-24 από βάση του Καυκάσου στη Συρία

Η Ρωσία μετακίνησε βομβαρδιστικά Su-24 από βάση του Καυκάσου στη Συρία

Σήμερα, ενώ ήταν σε εξέλιξη οι συνομιλίες των επιτροπών Ρωσίας-Τουρκίας για την εξεύρεση λύσης στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας, σμήνος βομβαρδιστικών αεροσκαφών τύπου Su-24 πέταξε στη Συρία.

Τα βομβαρδιστικά Su-24 φορτώθηκαν σε γιγαντιαίο μεταγωγικό  Τουπόλεφ (TU154M) το οποίο απογειώθηκε από αεροπορική βάση βορείως του Αστραχάν και πετώντας πάνω από την Κασπία και τον εναέριο χώρο του Ιράν και του Ιράκ, προσγειώθηκε στην αεροπορική βάση Χμεϊμίν, στη Λατάκεια της Συρίας.

Η μεταφορά μαχητικών αεροσκαφών και μάλιστα βομβαρδιστικών, τη συγκεκριμένη συγκυρία, είναι ένδειξη ότι η Ρωσία είναι αποφασισμένη να συνεχίζει να στηρίζει τον Άσαντ και την επιχείρηση ανακατάληψης των περιοχών που δεν είναι υπό τον έλεγχο του συριακού στρατού.

Το γεγονός αυτό αναμένεται να “σπρώξει” την Τουρκία πιο κοντά στις ΗΠΑ, με ό,τι σημαίνει αυτό για τους Κούρδους της Συρίας, την Κύπρο και την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube