Weather Icon
Λιβύη , Τουρκία 9 Φεβρουαρίου 2020

Η νέα αποικιοκρατία του Ερντογάν – Τέσσερα δις δολάρια της Λιβύης… αμανάτι στην Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας!!!

Η νέα αποικιοκρατία του Ερντογάν – Τέσσερα δις δολάρια της Λιβύης… αμανάτι στην Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας!!!

Μια νέα εξέλιξη έρχεται να προστεθεί στις αποδείξεις που αποκαλύπτουν το σχέδιο του Ερντογάν να καταστήσει την Τουρκία κέντρο του μουσουλμανικού κόσμου, με όρους μιας νέας αποικιοκρατίας, κεκαλυμμένης με την προβιά της προστασίας των μουσουλμανικών χωρών από την κακή Δύση και τους ιμπεριαλιστές.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διαχείρισης Κρίσεων Ρευστότητας της Κεντρικής Τράπεζας της Λιβύης, Remzi Recep el Ağa, δήλωσε ότι τις προηγούμενες ημέρες η Κ.Τ. της Λιβύης μετέφερε τέσσερα δισεκατομμύρια δολάρια στην Κ.Τ. της Τουρκίας, χωρίς καμία εγγύηση και εξασφάλιση.

Ο Αγά, μιλώντας στην τηλεόραση του Ντουμπάι,  El Arabiye, είπε ότι με βάση νόμο που ψηφίστηκε το 2013, απαγορεύεται η αποστολή μεγάλων ποσών από τη Λιβύη στο εξωτερικό, χωρίς την έγκριση της βουλής της Λιβύης.

Επίσης, ο Αγά είπε ότι τα χρήματα αυτά μεταβιβάστηκαν στην Κ.Τ. της Τουρκίας, για να αυξηθούν τα αποθεματικά της και για να θέσει υπό έλεγχο τις αυξητικές τάσεις της τιμής του συναλλάγματος στην Τουρκία. Ανέφερε επίσης ότι αυτό έγινε μεταξύ της κυβέρνησης της Τουρκίας και της κυβέρνησης της Τρίπολης, χωρίς την άδεια της βουλής, όπως προβλέπει ο νόμος, και αποτελούν μια εγγύηση για την αποστολή τεθωρακισμένων και άλλων οπλικών συστημάτων και πολεμικών εφοδίων στην κυβέρνηση της Τρίπολης.

Τέλος, ο Αγά συμπλήρωσε ότι τα χρήματα αυτά μπορεί να χρησιμοποιηθούν για τη μεταφορά ισλαμιστών μαχητών στη Λιβύη και την περίθαλψη των τραυματιών, καθώς και για καταβολή εγγυήσεων σε τουρκικές κατασκευαστικές εταιρείες που υπέγραψαν συμβόλαια την εποχή του Καντάφι.

Σημείωση 1: Η Επιτροπή Διαχείρισης Κρίσεων Ρευστότητας της Κεντρικής Τράπεζας της Λιβύης εδρεύει στην πόλη El Beyda, που είναι υπό τον έλεγχο του Χαφτάρ.

Σημείωση 2: Οι εταιρίες κατασκευής πολεμικού υλικού, που εισπράττουν τεράστια ποσά από τον πόλεμο στη Λιβύη, είναι συμφερόντων της οικογένειας και φίλων του Ερντογάν καθώς και του Κατάρ.

Πηγή: ahvalnews

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube