Weather Icon
Γαλλία , Γερμανία , Ρωσία , Συρία , Τουρκία 25 Φεβρουαρίου 2020

Η Μόσχα τα ρέστα της… Εξουδετερώνει ελιγμό Ερντογάν και λέει όχι σε τετραμερή και κατάπαυση του πυρός στο Ιντλίμπ

Η Μόσχα τα ρέστα της… Εξουδετερώνει ελιγμό Ερντογάν και λέει όχι σε τετραμερή και κατάπαυση του πυρός στο Ιντλίμπ

Η Τουρκία προσπάθησε να κάνει έναν ελιγμό και να εμπλέξει Γερμανία και Γαλλία στο θέμα του Ιντλίμπ, εκβιάζοντάς τους στην ουσία με το προσφυγικό.

Για το λόγο αυτό διέδιδε ψεύδη που αναπαρήγαγαν δυστυχώς και τα ελληνικά ΜΜΕ, για ένα εκατομμύριο πρόσφυγες που έφυγαν από τα σπίτια τους και πήγαν στα σύνορα με την Τουρκία, λόγω των επιιέσεων του συριακού στρατού που υποστηρίζεται από τη ρωσική πολεμική αεροπορία και όχι μόνο.

Ο Ερντογάν εκβιάζοντας τους δύο ισχυρούς της Ευρώπης, προσπάθησε να “στήσει” την Τετραμερή Γαλλίας-Γερμανίας-Ρωσίας-Τουρκίας, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα κατάπαυση του πυρός, για να σταματήσει η πρόελαση του συριακού στρατού.

Μάλιστα, ανακοίνωσε ότι η τετραμερής θα συνέλθει τις 5 Μαρτίου 2020, απαλλάσσοντας έτσι τον εαυτό του από τη βάσανο της απολογίας στον τουρκικό λαό, γιατί δεν παίρνει πίσω τα εδάφη που απελευθέρωσε ο συριακός στρατός το 2020 στο Ιντλίμπ, όπως τους υποσχέθηκε με σχετικό τελεσίγραφο που έδωσε στον Άσαντ, που λήγει το τέλος Φεβρουαρίου.

Ενώ λοιπόν ο Ερντογάν περίμενε να “πιάσει” ο ελιγμός του, σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitriy Peskov, δήλωσε ότι δεν υπάρχει κάτι που να είναι σε εξέλιξη, σχετικά με την προρηθείσα τετραμερή.

Μάλιστα ο Peskov δήλωσε ότι δεν υπάρχει κάτι που να σχετίζεται με μια τετραμερή με τη συμμετοχή της Γαλλίας και της Γερμανίας, ενώ υπάρχουν διεργασίες για μια πιθανή τριμερή με τη συμμετοχή του Ιράν.

Επίσης, ο Peskov είπε στο Sputnik ότι δεν υπάρχει στο πρόγραμμα ούτε συνάντηση του Προέδρου Πούτιν με τον Τούρκο ομόλογό του, Ρ.Τ. Ερντογάν, για το θέμα του Ιντλίμπ.

Τέλος, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο κατάπαυσης του πυρός στο Ιντλίμπ, είπε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει κάτι τέτοιο, γιατί αυτό θα είναι σαν να δίνεται υποστήριξη στους τζιχαντιστές που υποστηρίζονται από την Τουρκία.

Σ.Κ.

Πηγή: ahvalnews

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube