Weather Icon
Ελλάδα , Πολιτική , ΠΦΑ 24 Φεβρουαρίου 2020

Η Λούκα Κατσέλη σε πολυεθνική διαχείρισης κόκκινων δανείων!

Η Λούκα Κατσέλη σε πολυεθνική διαχείρισης κόκκινων δανείων!

 

Από … «Ρομπέν των φτωχών» ως εμπνευστής του περιβόητου νόμου Κατσέλη το 2010, μέλος σε εταιρεία διαχείρισης κόκκινων δανείων το 2020! Αν η τοποθέτηση της Λούκας Κατσέλη (πρώην υπουργού Οικονομίας και Εργασίας, και για μερικά φεγγάρια επί ΣΥΡΙΖΑ το 2015, επικεφαλής της Εθνικής Τράπεζας) στο διοικητικό συμβούλιο πολυεθνικής εταιρείας κόκκινων δανείων δεν συνιστά απλώς σχήμα οξύμωρο αλλά και πρόκληση του κοινού νου, τότε τι άλλο θα μπορούσε να είναι;

Η πρώην υπουργός εμφανίζεται σήμερα χωρίς υπερβολή ως υπηρέτης δύο αφεντάδων. Με τον περιβόητο νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά άνοιξε μεν τον δρόμο για να δημιουργηθεί στην Ελλάδα θεσμικό πλαίσιο πτώχευσης φυσικών προσώπων, αλλά παράλληλα έφραξε κάθε διέξοδο ταχείας εξυγίανσης των τραπεζικών χαρτοφυλακίων, επιτρέποντας να εκμεταλλευτούν την προστασία της πρώτης κατοικίας χιλιάδες στρατηγικοί κακοπληρωτές. Πλέον, φιλοδοξεί να αποτελέσει σημαντικό κρίκο στην αλυσίδα διαχείρισης ενός προβλήματος που και η ίδια ως υπουργός συνέβαλε να δημιουργηθεί.

Η ίδια σε συνομιλία της με το liberal.gr αρνείται ότι «πέρασε στην αντίπερα όχθη» όπως της καταλογίζεται από τη στιγμή που τις τελευταίες ώρες αποκαλύπτεται ότι λίγο μετά τις εκλογές του 2019 ανέλαβε θέση μη εκτελεστικού μέλους στη διοίκηση της εταιρείας «Πέπερ Ελλάς Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις», αυστραλιανών συμφερόντων.

Η απόφασή της, όμως, να δραστηριοποιηθεί σε μια εταιρεία της οποίας κύριο μέλημα είναι το κυνήγι κόκκινων δανειοληπτών δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά. Μπορεί κάποιος που του προσάπτεται ότι συνέβαλε ώστε να δημιουργηθούν στρατιές «στρατηγικών κακοπληρωτών» επειδή χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία που τους δόθηκε να κρυφτούν πίσω από το «νόμο Κατσέλη» -και αργότερα Σταθάκη- δημιουργώντας τα μύρια όσα προβλήματα στην αγορά ακινήτων, να ενδύεται τώρα τη φορεσιά του κυνηγού των ιδιοκτητών ακινήτων που χρωστούν στις τράπεζες;

Τι λέει στο liberal

Στη συνομιλία που είχε το liberal.gr μαζί της, η ίδια η κα Κατσέλη ισχυρίζεται ότι ο ρόλος της ως ανεξάρτητο μέλος στο διοικητικό συμβούλιο της Pepper Hellas “δεν θα είναι τίποτα περισσότερο από το να διαχειρίζεται τα χρέη για το καλό της εταιρείας διαχείρισης, όπως και του ίδιου του οφειλέτη”.

Είναι ωστόσο τουλάχιστον αντιφατικό ο άνθρωπος που δημιούργησε το θεσμικό πλαίσιο για την προστασία των αδυνάτων, να συμμετέχει τώρα σε μια εταιρεία που αναλαμβάνει να “κυνηγήσει” κόκκινα δάνεια. Η ίδια, που σημειωτέον είναι ταυτόχρονα και πρόεδρος της θυγατρικής της Εθνικής Τράπεζας στην Κύπρο (ως ανεξάρτητο, μη εκτελεστικό μέλος), θα εποπτεύει, όπως λέει, ως επίσης ανεξάρτητο μέλος στο Δ.Σ. της Pepper τις διαδικασίες διαχείρισης των πακέτων μη εξυπηρετούμενων δανείων τραπεζών τα οποία θα αναλάβει η εταιρεία.

για τη συνέχεια liberal

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube