Weather Icon
Εξοπλισμοί 1 Φεβρουαρίου 2020

Η ισραηλινή εταιρεία IAI παρουσίασε συλλογή ακριβείας ρουκετών στον Ελληνικό Στρατό

Η ισραηλινή εταιρεία IAI παρουσίασε συλλογή ακριβείας ρουκετών στον Ελληνικό Στρατό

Την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου έγινε επίσκεψη εκπροσώπων της ισραηλινής εταιρείας Israel Aerospace Industries (IAI) στο ΓΕΣ/ΔΠΒ, με σκοπό την παρουσίαση της συλλογής ακριβείας STRIKES για ρουκέτες των 122mm.

Σύμφωνα με παλαιότερες αναφορές της IAI, η STRIKES προσαρμόζεται σε συμβατικές ρουκέτες των 122mm, που στην ελληνική περίπτωση αξιοποιούνται από Πολλαπλούς Εκτοξευτές Πυραύλων (ΠΕΠ) RM-70, μετατρέποντάς τες σε κατευθυνόμενες. Η συλλογή διατηρεί την αρχική εμβέλεια της ρουκέτας και εμφανίζει ακρίβεια καλύτερη των 10m. Επιπλέον, χάρη στην υψηλή ακρίβεια, η συλλογή επιφέρει οικονομία στη χρήση πυρομαχικών και περιορίζει την πιθανότητα πρόκλησης παράπλευρων απωλειών. Η καθοδήγηση της STRIKES βασίζεται στο σύστημα GPS.

Μετά την υπογραφή της συνθήκης CFE η Ελλάδα παρέλαβε 158 μεταχειρισμένα ρουκετοβόλα RM-70 από τα γερμανικά πλεονάσματα, από τα οποία εντάχθηκαν σε υπηρεσία 116. Τα υπόλοιπα αποτέλεσαν πηγή για ανταλλακτικά. Τα τελευταία χρόνια υπάρχει ενδιαφέρον για την αναβάθμιση των ικανοτήτων τους. Έτσι, η πιθανή δημιουργία αποθέματος κατευθυνόμενων πυρομαχικών, από οποιαδήποτε πηγή κριθεί σωστό, θα απογείωνε τις επιδόσεις τους.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube