REAL TIME |

Weather Icon
Γενικά θέματα 26 Φεβρουαρίου 2020

“Οι ΗΠΑ δεν μπορούν να παραδώσουν ακόμη Patriot στην Τουρκία…”

“Οι ΗΠΑ δεν μπορούν να παραδώσουν ακόμη Patriot στην Τουρκία…”

Στο αίτημα της Τουρκίας για Patriot φαίνεται πως απάντησαν οι ΗΠΑ. Όπως έκανε γνωστό ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με το CNN, οι ΗΠΑ προς στιγμήν δεν έχουν κάποιο σύστημα Patriot να δώσουν στην Άγκυρα.

«Μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι αυτή τη στιγμή οι ΗΠΑ δεν διαθέτουν σύστημα αεροπορικής άμυνας Patriot για να μας παραδώσουν. Τους κάναμε αυτή την πρόταση. Είπαμε: αν μας στείλετε ένα Patriot, μπορούμε να τα αγοράσουμε. Αλλά αυτή τη στιγμή, από όσο γνωρίζουμε, δεν μπορούν να μας δώσουν αυτά τα συστήματα », δήλωσε ο Ερντογάν. Ο ίδιος, σημείωσε πως ακόμα οι ΗΠΑ δεν έχουν ακόμη προσφέρει βοήθεια στην Τουρκία στην Ιντλίμπ της Συρίας και πως θα πρέπει να μιλήσει ξανά με τον Αμερικανό Πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ.

Η συνάντηση με τον Πούτιν

Ο Τούρκος Πρόεδρος σημείωσε ακόμα πως πιθανότατα θα βρεθεί στην Κωνσταντινούπολη με τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν, στις 5 Μαρτίου. Υπενθυμίζεται πως στις αρχές της εβδομάδας, τουρκική αντιπροσωπεία μετέβη στη Μόσχα, προκειμένου να εξεταστεί η κατάσταση στο Ιντλίμπ. Ωστόσο, η Άγκυρα εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της για την έκβαση των διαπραγματεύσεων, οι οποίες δεν κατέληξαν σε συμφωνία.

Πηγή: defence-point

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube