Weather Icon
Εξοπλισμοί , ΗΠΑ , ΝΑΤΟ 4 Φεβρουαρίου 2020

«Οι ΗΠΑ αγοράζουν καινούρια F-15 μετά από 20 χρόνια»

«Οι ΗΠΑ αγοράζουν καινούρια F-15 μετά από 20 χρόνια»

Οι επαναφορές είναι σπάνιες στον κόσμο των πολεμικών αεροσκαφών. Ο αμείλικτος ρυθμός στην τεχνολογική πρόοδο, συνδυασμένος με τη γραφειοκρατία, σημαίνουν ότι ένα μαχητικό είναι συχνά παρωχημένο τη στιγμή που βγαίνει από τη γραμμή παραγωγής. Αλλά υπάρχουν οι εξαιρέσεις, όπως το F-15 Eagle.

Σχεδόν 20 χρόνια μετά την παραγγελία των τελευταίων 10 καινούριων F-15, η Αμερικανική Αεροπορία επιστρέφει στον «Αετό», για να συνοδέψει τα «αόρατα» μαχητικά F-22 και F-35 στην εναέρια μάχη. Παρά την έλλειψη του stealth, το νέο F-15 θα υπηρετεί το πιθανότερο ως ένα ιπτάμενο οπλοστάσιο, καταστρέφοντας με πυραύλους αέρος-αέρος τα αντίπαλα μαχητικά.

Όπως σημειώνει το «Popular Mechanics», η επιστροφή στο F-15, στην προηγμένη έκδοση F-15EX, δεν θα είχε συμβεί, αν η Boeing δεν εξακολουθούσε να πουλά το μαχητικό στο εξωτερικό. Σήμερα η Αμερικανική Αεροπορία μπορεί να προμηθευτεί ένα μαχητικό, οι κυριότερες τεχνολογικές καινοτομίες του οποίου χρηματοδοτήθηκαν από άλλες χώρες.

Το F-15EX μπορεί να φέρει μέχρι 22 πυραύλους αέρος-αέρος. Η ίδια τιμή για το F-35 είναι τέσσερις. Το F-35 δεν προτείνεται να μεταφέρει εξωτερικά φορτία, ώστε να μην χάνει το «αόρατο» προφίλ. Το F-15EX δεν είναι ανταγωνιστικό του F-35. Θα δρουν από κοινού, με το F-35 να εντοπίζει αθέατο τον εχθρό και το F-15EX να τον καταρρίπτει. Η Αμερικανική Αεροπορία σχεδιάζει να αποκτήσει τουλάχιστον 72 F-15EX και το Κογκρέσο έχει ήδη δώσει το «πράσινο φως» για τη χρηματοδότηση των πρώτων δύο.

πηγή: https://www.ptisidiastima.com/after-nearly-20-years-usaf-will-fly-brand-new-f-15/

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube