Weather Icon
Εθνική Άμυνα 7 Φεβρουαρίου 2020

Οι Ένοπλες Δυνάμεις προετοιμάζονται για την επόμενη κίνηση της Άγκυρας

Οι Ένοπλες Δυνάμεις προετοιμάζονται για την επόμενη κίνηση της Άγκυρας

Στο «κόκκινο» η Ανατολική Μεσόγειος μετά την προαναγγελία σεισμογραφικών ερευνών και γεωτρήσεων από την Τουρκία.

«Όταν μιλάει ο Καλίν είναι σαν να μιλάω εγώ», είχε τονίσει παλιότερα ο Ταγίπ Ερντογάν αναφερόμενος στον εκπρόσωπο της τουρκικής προεδρίας και εξ απορρήτων του Τούρκου προέδρου Ιμπραχίμ Καλίν.

Και ο Καλίν μίλησε. Και είπε αυτό που ανησυχεί την Αθήνα το τελευταίο διάστημα αμέσως μετά την υπογραφή του ψευτομνημονίου συνεργασίας μεταξύ της Τουρκίας και της κυβέρνησης της Τρίπολης.

Η προαναγγελία με τον πλέον επίσημο τρόπο ότι η Άγκυρα έχει αποφασίσει να προχωρήσει σε σεισμογραφικές έρευνες αλλά και σε γεωτρήσεις στις περιοχές που συμφώνησε με τη Λιβύη είναι πλέον γεγονός. Το επόμενο βήμα θα είναι προφανώς η έκδοση κάποιας navtex για σεισμογραφικές έρευνες κάπου μέσα σε αυτή την τεράστια περιοχή που ξεκινά νότια του Καστελόριζου και φτάνει έως νοτιοδυτικά της Κρήτης. Εκεί που σύμφωνα με το Τουρκο-Λιβυκό μνημόνιο συνορεύουν οι θαλάσσιες ζώνες των δύο κρατών.

Η επόμενη φορά, λοιπόν, που το «Oruc Reis» θα επιχειρήσει να κινηθεί δυτικά δεν θα είναι λόγω «καιρικών συνθηκών» όπως ακριβώς πριν από μια εβδομάδα αλλά για να εκτελέσει διατεταγμένη αποστολή βάζοντας ουσιαστικά «φωτιά» στην περιοχή. Ήδη το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό φροντίζει να προλειάνει το έδαφος με έκδοση navtex για ασκήσεις στην ίδια περίπου περιοχή τις επόμενες ημέρες.

Αν η Τουρκία πραγματοποιήσει την απειλή της, τα γεγονότα, όπως εκτιμούν στρατιωτικές πηγές που χειρίστηκαν την περασμένη εβδομάδα την «εισβολή» του «Oruc Reis» στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, δεν θα έχουν καμία σχέση με όσα συνέβησαν πριν από λίγες ημέρες.

Διαβάστε τη συνέχεια στο newpost.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube