Weather Icon

Η Δυναστεία των Ρότσιλντ

Η Δυναστεία των Ρότσιλντ

Ρότσιλντ: μια σκοτεινή συνωμοσία ή η άκρως επιτυχημένη ιστορία ενός ανθρώπου που ξεκίνησε από μια παραγκούπολη της Φρανκφούρτης στα χρόνια του Ναπολέοντα;

Ένα κομμάτι το οποίο πάντα θα βρίσκεται μέσα σε ένα πεδίο ομίχλης είναι οι θεωρίες συνωμοσίας, που έχουν να κάνουν με τους Εβραίους. Δυστυχώς θεωρίες συνωμοσίας υπάρχουν ακόμα και σήμερα, γιατί ο καθένας από εμάς δεν έχει αναλάβει τις ευθύνες του ως προς τον συνάνθρωπό του και την ανθρωπότητα, θεωρώντας πως κάποιος άλλος θα κάνει αυτό που πρέπει. Ζούμε στη γαλήνη και τη θαλπωρή της μετατόπισης της αποστολής μας. Όταν εγώ δεν είμαι σε θέση να πολεμήσω μια θεωρία συνωμοσίας, τότε πώς απαιτώ ο κόσμος να την αξιολογήσει ως παραπληροφόρηση;

Σε αυτό το άρθρο θα ασχοληθούμε με τη δυναστεία των Ρότσιλντ, για την οποία ακόμα και σήμερα ο μέσος άνθρωπος ανά τον κόσμο φαντάζεται και σκέφτεται διάφορα. Ο Brian Dunning, συγγραφέας, είναι ο πλέον κατάλληλος στο να μας βοηθήσει να ξετυλίξουμε το κουβάρι της δυναστείας των Ρότσιλντ. Το παρακάτω κείμενο που ακολουθεί, είναι μετάφραση από δικό του άρθρο.


Τι στοιχεία υπάρχουν πως αυτές οι οικογένειες και, στην προκειμένη περίπτωση, οι Ρότσιλντ, ορίζουν τις τύχες του πλανήτη; Για ποιο λόγο υπερδυνάμεις όπως οι ΗΠΑ, η Ρωσία και η Κίνα να λαμβάνουν «άνωθεν» εντολές, παραχωρώντας την κυριαρχία τους και διεξάγοντας πολέμους; Η απάντηση, σύμφωνα με τους «πιστούς», είναι τα χρήματα.

Η αχόρταγη λαχτάρα των Ρότσιλντ για χρήματα και εξουσία τούς έχει οδηγήσει να δολοφονήσουν Αμερικανούς προέδρους και να είναι πίσω σχεδόν από κάθε πόλεμο από τις αρχές του 19ου αιώνα έως σήμερα. Αν και Εβραίοι είναι πίσω από το Ολοκαύτωμα, ενώ σύμφωνα με άλλους ήταν η πραγματική δύναμη πίσω από τη δημιουργία του σύγχρονου Ισραήλ. Ο Nathan Rothschild φέρεται να έχει πει: «Δεν με ενδιαφέρει που μια μαριονέτα κυβερνά το θρόνο της Βρετανικής Αυτοκρατορίας. Ο άνθρωπος που ελέγχει τη παροχή του βρετανικού χρήματος, ελέγχει την αυτοκρατορία. Και αυτός ο άνθρωπος είναι εγώ».

Η ιστορία των Ρότσιλντ είναι μια ιστορία χρήματος που ξεκίνησε κατά το 18ο αιώνα. Ο αντισημιτισμός που επικρατούσε για αιώνες στην Ευρώπη, πιθανότατα «βοήθησε» τους Εβραίους να εξελιχθούν οικονομικά. Η απαγόρευση συμμετοχής σε δημόσια αξιώματα, τους οδήγησε να ασχοληθούν με το εμπόριο και τα οικονομικά γενικότερα, διακινώντας χρήματα και κάνοντας περιουσίες.

Ένας από τους πιο επιτυχημένους ήταν ο Mayer Amschel Rothschild, γεννηθείς το 1744, σε μια παραγκούπολη της Φρανκφούρτης. Ήταν ένας από τους δεκάδες χιλιάδες περιθωριοποιημένους της εποχής. Μεγαλώνοντας έγινε υπάλληλος σε μια μικρή τράπεζα του Αμβούργου, όπου έμαθε την «τέχνη». Επιστρέφοντας στη Φρανκφούρτη, σε ηλικία 19 ετών, και άρχισε να ασχολείται με «μικροτραπεζική», διακινώντας και ανταλλάσσοντας σπάνια νομίσματα και σχετικές επενδύσεις. Όντας έξυπνος και χαρισματικός, αναζητούσε πλούσιο πελατολόγιο και άρχισε να συναναστρέφεται με ευγενείς, όπου και όποτε μπορούσε. Φτάνοντας στην ηλικία των 40, είχε καταφέρει να αποκτήσει επαγγελματική σχέση με τον William I, Εκλέκτορα της Hesse, ένα από τα λίγα άτομα που μπορούσαν να εκλέξουν Αυτοκράτορα της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Με την περιουσία του τελευταίου στη διάθεσή του, ο Mayer μπορούσε πλέον να εμπλακεί σε μεγαλύτερες, διεθνείς συναλλαγές.

Για τη συνέχεια AThensVoice

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube