Weather Icon

Η Δαμασκός καταγγέλλει την τουρκική συμπαιγνία με το Ισραήλ

Η Δαμασκός καταγγέλλει την τουρκική συμπαιγνία με το Ισραήλ

ParsToday – Feb 07, 2020 06:14 UTC

Δαμασκός: Η τουρκική διείσδυση των συριακών συνόρων υπό την κάλυψη του Ισραήλ επιβεβαιώνει την ενότητα των στόχων του τουρκικού καθεστώτος και της ισραηλινής οντότητας

Η Συρία καταδίκασε έντονα την τουρκική διείσδυση των συριακών συνόρων που έγινε την αυγή της 6ης Φεβρουαρίου 2020, ταυτόχρονα με μια ισραηλινή επίθεση, ισχυριζόμενη ότι επιβεβαιώνει την ενότητα των στόχων του τουρκικού καθεστώτος και της ισραηλινής οντότητας για να προστατεύουν τους τρομοκράτες.

Μια πηγή στο υπουργείο Εξωτερικών, δήλωσε στο συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA: «Με καταφανή συντονισμό και υπό κάλυψη από το Ισραήλ, τουρκικές δυνάμεις είχαν εισβάλει χθες στη Συρία και είχαν εγκατασταθεί μεταξύ των περιοχών των πόλεων ή χωριών Binnech, Maaret Masrne και Taftanaz».

Η πηγή τόνισε ότι αυτή η κίνηση επιβεβαιώνει την ενότητα των στόχων του τουρκικού καθεστώτος και της ισραηλινής οντότητας για να προστατεύουν τους τρομοκράτες, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται ειδικότερα το «Μέτωπο Νούσρα (Front Nosra)» και για να εμποδίσουν την προέλαση του Συριακού Αραβικού Στρατού στην Ιντλίμπ και το Χαλέπι.

Η πηγή γνωστοποίησε ότι αυτό που έκανε το τουρκικό καθεστώς παράλληλα με την ισραηλινή επίθεση συνιστά σοβαρή παραβίαση της συριακής κυριαρχίας και του διεθνούς δικαίου και αποκαλύπτει σε όλο τον κόσμο ποίοι υποστηρίζουν και προστατεύουν την τρομοκρατία στη Συρία.

Η πηγή διαβεβαίωσε ότι οι επιθέσεις του τουρκικού καθεστώτος και της ισραηλινής οντότητας δεν θα ωθήσουν τον Συριακό Αραβικό Στρατό να εγκαταλείψει τη μάχη του ενάντια στην τρομοκρατία, την απελευθέρωση όλου του συριακού εδάφους και την πλήρη εξάλειψη της παρουσίας των τρομοκρατών στη Συρία.

ParsToday

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube