REAL TIME |

Weather Icon
Εθνική Άμυνα , Συρία , Τουρκία 24 Φεβρουαρίου 2020

Οι «ανοιχτές» πληγές της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας – Οι αδυναμίες στη Συρία στο μικροσκόπιο των Ελλήνων επιτελών

Οι «ανοιχτές» πληγές της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας – Οι αδυναμίες στη Συρία στο μικροσκόπιο των Ελλήνων επιτελών

Εξαιρετικά χρήσιμα συμπεράσματα από την εμπλοκή της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας στις επιχειρήσεις στη Συρία εξάγονται τις τελευταίες ημέρες από τότε που οι Τουρκικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν τον Συριακό στρατό στην Βόρεια Συρία με επίκεντρο την πόλη Ιντλίμπ.

Στα χέρια των Ελλήνων Επιτελών φτάνουν συνεχώς στοιχεία και πληροφορίες για τη συμμετοχή τηςTuAF στον πόλεμο που μαίνεται στην περιοχή. Και τα στοιχεία δείχνουν ότι η Τουρκική πολεμική αεροπορία αδυνατεί να στηρίξει ουσιαστικά τις χερσαίες δυνάμεις οι οποίες πλέον καταγράφουν σημαντικές απώλειες στα πεδία των μαχών.

Τόσο ποσοτικά δηλαδή σε ότι αφορά τον αριθμό των μαχητικών τα οποία λαμβάνουν μέρος στις επιχειρήσεις όσο και στις αποστολές που αναλαμβάνουν φαίνεται ότι η συνεισφορά της αεροπορίας είναι ιδιαίτερα περιορισμένη.

Σε καμία περίπτωση δεν μπόρεσε να πραγματοποιήσει αποστολές κρούσης και βομβαρδισμού με αποτέλεσμα οι δυνάμεις του προέδρου Άσαντ με την βοήθεια των Ρώσων να προελαύνουν έχοντας ήδη καταλάβει εδάφη από τα οποία είχαν αποχωρήσει εδώ και αρκετά χρόνια μεταξύ των οποίων και κρίσιμους για τον έλεγχο της περιοχής αυτοκινητόδρομους.

Διαβάστε τη συνέχεια στο newpost.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube