Weather Icon

‘’…Γιατί είναι γεννημένοι μηχανικοί!’’

‘’…Γιατί είναι γεννημένοι  μηχανικοί!’’

Όσοι έχουν παρακολουθήσει έστω και μια παράδοση του ξέρουν ότι ο Κύρος δεν είναι το συνηθισμένο είδος καθηγητή ΑΕΙ.

‘Θέλω τις επιχειρήσεις μέσα στα πανεπιστήμια!‘ έλεγε πάντα ρίχνοντας και ένα πετυχημένο παράδειγμα στο χώρο της Αεροναυτικής. Στο κάτω κάτω…αεροπλάνα μας δίδασκαν να κάνουμε… τι ακριβώς επεδίωκαν οι διάφοροι φοιτητο-πατερες όταν μπλόκαραν κάθε ιδιωτική πρωτοβουλία.

‘’Λένε ότι είμαι μασόνος. Νεοφιλελεύθερος. Ναι ρε! Μασόνος! Εβραίος! Έτσι, με το κέρδος!’’ έλεγε γελώντας μπροστά στους υπεύθυνους των παρατάξεων (πως το γλίτωνε το νοσοκομείο…).

‘’Νομίζετε ότι εκείνο το αεροσκάφος το έφτιαξε η Airbus; Λάθος! Η εταιρεία σχεδιάζει τα βασικά. Για τα επι μέρους υπάρχουν σχεδιαστικά γραφεία νέων παιδιών με δημιουργικότητα σε όλη τη Δύση οι οποίοι μπαίνουν σε διαγωνισμό.

Έτσι κινείται η αγορά, έτσι δίδεται ευκαιρία σε ΟΛΟΥΣ να μετέχουν στην παραγωγή ενός αντικειμένου που αν προσπαθούσαν αλλιώς θα ήθελαν δεκαετίες μόνο και μόνο για να μαζέψουν το κεφάλαιο κίνησης. Και ξέρετε γιατί τα καταφέρουν; Γιατί είναι γεννημένοι μηχανικοί!’’

…..και τώρα που τα γράφω μου σηκώνεται η τρίχα που τον θυμάμαι.

Πάντα ήθελε να φτιάξει κέντρο ερευνών αμιγώς ελληνικών αεροσκαφών. Πάντα έδινε ευκαιρίες στους άξιους. Ακόμη και αν ήταν του ΚΚΕ όπως εγώ εκείνη την εποχή (!) Φοιτητές ήρθαν, φοιτητές έφυγαν. Η ομάδα του έφτιαξε το πρώτο UAV. Το πέταξε. Έφτιαξε δεύτερο, τόσο εντυπωσιακό που μοιάζει με τα αμερικανικά στελθ. Έφτιαξε και τρίτο, που απογειώνεται κάθετα. ‘‘Εγώ δεν είμαι έξυπνος’’ έλεγε πάντα με ταπεινοφροσύνη. ‘’Απλώς ξέρω να μαζεύω γύρω μου τους έξυπνους. Εγώ απλώς μανατζάρω.’’ Λες και δεν είναι από μόνο του αυτό ένα μεγάλο προσόν…

Σήμερα, σε μια εποχή πλήρους διάλυσης της κοινωνίας και του κρατικού μηχανισμού οι υπουργοί τον πήραν επιτέλους στα σοβαρά. Σύντομα τα 2 καλύτερα μοντέλα της ομάδας του θα πετάνε πάνω από τις ελληνικές θάλασσες.

Όχι γιατί είχαν μπάρμπα στη Κορώνη. Όχι γιατί έκαναν καλές καταλήψεις. Όχι γιατί αντιδρούσαν στην αξιολόγηση. Ούτε γιατί εξαργυρώνουν επαναστατικά ένσημα της γενιάς του Πολυτεχνείου ή του Εμφυλίου.

Ακόμα ρωτάτε γιατί; Γιατί είναι γεννημένοι  μηχανικοί!!!!

 

Νικόλαος Λαγόπουλος

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube