Weather Icon
Γαλλία , Διεθνή , Εθνική Άμυνα , Κύπρος 3 Φεβρουαρίου 2020

Γαλλικά μαχητικά πάνω από την Κύπρο – Τι γράφουν τα τουρκικά ΜΜΕ

Γαλλικά μαχητικά πάνω από την Κύπρο – Τι γράφουν τα τουρκικά ΜΜΕ

Γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη τύπου Ραφάλ πραγματοποίησαν πτήσεις πάνω από την Κύπρο το Σάββατο, με πηγές από το κυπριακό Υπουργείο Άμυνας που μεταδίδουν κυπριακά ΜΜΕ να αναφέρουν ότι «πέταξαν πάνω από την Πάφο μετά από άδεια που χορηγήθηκε από την Κυπριακή Δημοκρατία».

Σύμφωνα με την κυπριακή ιστοσελίδα sigmalive.com, οι ίδιες πηγές ανέφεραν, ότι σύντομα θα πραγματοποιηθούν κοινές ασκήσεις των δύο χωρών.

Το γεγονός προκάλεσε την αντίδραση των τουρκικών ΜΜΕ, με το τηλεοπτικό δίκτυο A Haber να σχολιάζει στην ιστοσελίδα του ότι «γαλλικά μαχητικά πέταξαν στην Ανατολική Μεσόγειο» και συγκεκριμένα ότι «απογειώθηκαν από το αεροπλανοφόρο Charles De Gaulle» το όποιο πλέει ανάμεσα στην Κρήτη και την Κύπρο αλλά και βόρεια του οικοπέδου 8 στο οποίο βρίσκεται το Γιαβούζ».

Η τουρκική εφημερίδα Star κάνει λόγο για «προβοκάτσια στην Ανατολική Μεσόγειο. Γαλλικά μαχητικά πέταξαν στα όρια του οικοπέδου 8 όπου το Γιαβούζ συνεχίζει τις εργασίες του».

Η εφημερίδα Aksam αναφέρει πως «ανεβαίνει το θερμόμετρο» στην ανατολική Μεσόγειο. «Γαλλικά μαχητικά πέταξαν πάνω από την Κύπρο. Πλησίασαν σε περιοχή που βρίσκεται το Γιαβούζ», προστίθεται στο δημοσίευμα.

Σημειώνεται πως βίντεο από την απογείωση των γαλλικών μαχητικών «ανέβασε» στο Twitter η πρέσβειρα της Γαλλίας στην Κύπρο, Ιζαμπέλα Ντιούμοντ.

Πηγή: https://www.liberal.gr/news/gallika-machitika-pano-apo-tin-kupro-ti-grafoun-ta-tourkika-mme/284968

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube