Weather Icon
Λαθρομετανάστευση , Τουρκία 29 Φεβρουαρίου 2020

Έβρος: Τούρκοι στρατιωτικοί συνοδεύουν λεωφορεία με μετανάστες – Έκρυθμη η κατάσταση

Έβρος: Τούρκοι στρατιωτικοί συνοδεύουν λεωφορεία με μετανάστες – Έκρυθμη η κατάσταση

Η κατάσταση στον Έβρο παραμένει έκρυθμη με πάνω από 4000 (αριθμός που διαρκώς αυξάνεται) μετανάστες να βρίσκονται στα σύνορα και να επιχειρούν να περάσουν στην Ελλάδα, έχοντας ενημερωθεί ότι τα σύνορα είναι ανοιχτά

Μάλιστα στην περιοχή φτάνουν διαρκώς λεωφορεία που τους μεταφέρουν που συνοδεύονται και από φορτηγά του τουρκικού στρατού. Την ίδια στιγμή διάφορες ομάδες επιχειρούν να προσεγγίσουν σε διάφορα σημεία και να περάσουν τον φράχτη.

Είναι χαρατηριστικό πως ομάδα μεταναστών που φέρεται να βοηθήθηκε και από τούρκους αστυνομικούς έκοψε τον φράχτη σε κοντινή απόσταση από το φυλάκιο των Καστανιών με σκοπό να εισέλθουν σε ελληνικό έδαφος. Άμεσα επενέβησαν δύο ελαφρά, τροχοφόρα ανιχνευτικά οχήματα του στρατού (VBL) και οι άνδρες των ενόπλων δυνάμεων με τη βοήθεια της αστυνομίας δεν τους επέτρεψαν την είσοδο.

Όπως φαίνεται στο βίντεο όταν εμφανίστηκαν οι αστυνομικές δυνάμεις από την τουρκική πλευρά των συνόρων, ερρίφθησαν δακρυγόνα προς το ελληνικό έδαφος. Σύμφωνα με πληροφορίες αυτή τη στιγμή έχει σφραγιστεί το σημείο και επισκευάζεται ο φράκτης.

Στο μεταξύ σε άλλο βίντεο διακρίνονται τουρκικά στρατιωτικά οχήματα να συνοδεύουν στη συνοριογραμμή μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας λεωφορεία με μετανάστες.

Είναι πλέον δεδομένο ότι η Τουρκική πλευρά λειτουργεί με συγκεκριμένο σχέδιο αφού το απόγευμα  κατά τη διάρκεια μιας ακόμη προσπάθειας των μεταναστών να εισβάλουν στην Ελλάδα χρησιμοποιήθηκαν και δακρυγόνα τουρκικής προελεύσεως

Ο Τούρκος πρόεδρος επιδιώκει ανοιχτά να χρησιμοποιήσει ως «μοχλό» πίεσης προς τους Ευρωπαίους τους μετανάστες προκειμένου να εκβιάσει τη συμμετοχή τους σε μια διαπραγμάτευση με τον Βλ Πούτιν για την Συρία. 

Νωρίτερα δημοσιεύματα από το thrakinea.gr αλλά και το evros-news.gr ανέφεραν ότι Τούρκοι στρατιωτικοί επιχείρησαν το βραδύ της Παρασκευής να ανοίξουν διόδους στον φράχτη των χερσαίων ελληνοτουρκικών συνόρων στον Έβρο.

Σύμφωνα με το thrakinea.gr αλλά και το evros-news.gr η επέμβαση των ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων ήταν άμεση, κλείνοντας τα σημεία που είχαν ανοιχθεί. Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις μεταφέρουν μετανάστες σε πιθανά περάσματα στα ελληνοτουρκικά σύνορα κάνοντας χρήση στρατιωτικών οχημάτων.  

πηγή: www.liberal.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube