Weather Icon
Απόψεις , Λάζαρος Μαύρος 23 Φεβρουαρίου 2020

Ευωβαρόμετρο 2019 για Κύπρο: Η Εθνική Φρουρά στην κορυφή & τα Κόμματα στον πάτο…

Ευωβαρόμετρο 2019 για Κύπρο: Η Εθνική Φρουρά στην κορυφή & τα Κόμματα στον πάτο…

του Λάζαρου Μαύρου

ΤΟ ΕΥΡΗΜΑ του «Τακτικού Ευρωβαρομέτρου Φθινοπώρου 2019 για την Κύπρο» ότι, στην κορυφή της εμπιστοσύνης του λαού βρίσκεται η Εθνική Φρουρά, το οποίο δημοσιεύτηκε στις εφημερίδες την παρελθούσα Πέμπτη 20 τρέχοντος, αποτελεί μία σημαντική ένδειξη της λαϊκής βούλησης:

Στους άκρως επισφαλείς καιρούς, της αυξανόμενης αλαζονικά τουρκικής επιδρομικής βουλιμίας, ο κυπριακός λαός εναποθέτει τις ελπίδες του στην ΕΝΟΠΛΗ ΥΠΟΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΤΟΥ.

Αυτή η ένοπλη υπόσταση του λαού, ονομάζεται Εθνική Φρουρά. Είναι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Είναι, μαζί με την ελλα-δική μας ΕΛΔΥΚ, η στρατιωτική ΙΣΧΥΣ της Κύπρου.

ΕΙΝΑΙ η Δύναμη Αποτροπής.

Η οποία, όσο ισχυρότερη καθίσταται, τόσο περισσότερο πείθει τον Τούρκο – Κατακτητή – Επιδρομέα, ότι δεν θα είναι πλέον ένας «εύκολος περίπατος» οι πολεμικές επιχειρήσεις που σχεδιάζουν τα επιτελεία του εναντίον της Κύπρου. Ούτε και θα βρουν, βεβαίως, όπως το αποτρόπαιο 1974, προδομένες κυπριακές Θερμοπύλες σαν του Πέντεμιλι για να περάσουν…

ΕΘΝΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ, στρατιωτική ισχύς, δύναμη αποτροπής, ικανή, προπάντων και κυρίως, να παρέχει στην ξηρά, στην θάλασσα και στον αέρα, τις υλικές στρατιωτικές δυνατότητες στην εκάστοτε εκλελεγμένη κυβέρνηση και στο σύνολο της πολιτικής ηγεσίας της μεγαλονήσου, ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΚΥΨΕΙ στους στρατιωτικούς εξαναγκασμούς και στις πολεμικές απειλές της Τουρκίας, οι οποίες επιδιώκουν ανέκαθεν, με το πιστόλι στον κρόταφο, να υφαρπάξουν την ελληνική υπογραφή, στο τραπέζι των συνομιλιών, για μίαν τουρκικών προδιαγραφών «λύση του Κυπριακού».

ΕΘΝΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ, στρατιωτική ισχύς αποτροπής, ικανή συνάμα να εξοπλίζει εμπράκτως την διπλωματία και την εξωτερική πολιτική της Κύπρου, ουτώς ώστε να πείθει και τις πέριξ πρόθυμες για συνεργασία χώρες, αλλά και άλλες, φιλικών συμφερόντων, μεγαλύτερες δυνάμεις ότι: Δύνανται να εμπιστευθούν για περαιτέρω αμυντικές συμμαχίες την… λιλιπούτεια μεν Κυπριακή Δημοκρατία, αποφασιστική όμως στην πολυτιμότατη – στρατηγικής σημασίας – θέση της Κύπρου.

ΤΟ ΕΥΡΗΜΑ του Ευρωβαρομέτρου, με την Ε.Φ. στην κορυφή της εμπιστοσύνης, σημαίνει ακόμη ότι: Οι πολίτες που κλήθηκαν, με τον τρόπο αυτό να εκφράσουν την κριτική τους απέναντι στους διάφορους κρατικούς θεσμούς, έδειξαν ότι είναι… λιγότερο απογοητευμένοι για όσα πράττει το Υπουργείο Άμυνας και το ΓΕΕΦ, σε σύγκριση με τους άλλους θεσμούς, στους ίδιους άκρως επισφαλείς καιρούς.

ΚΑΙ ΑΥΤΟ ακριβώς επαυξάνει τα καθήκοντα όλων των αρμοδίων και συναρμοδίων για την Αμυντική Θωράκιση της Κύπρου ώστε, αποφασιστικότερα, γενναιότερα και σοφότερα, να προχωρήσουν στην επιβαλλόμενη επαρκέστερη ενίσχυση της ένοπλης άμυνας.

ΑΡΜΟΔΙΟΙ και συναρμόδιοι είναι πρωτίστως και πάντοτε, οι εκάστοτε κυβερνώντες και νομοθετούντες των κομμάτων. Με ποσοστό ευθύνης εκάστου, ανάλογο με το ποσοστό συμμετοχής τους στην εξουσία που τους εμπιστεύεται ο λαός στις εκάστοτε εκλογές για την κυβέρνηση και την βουλή.

ΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ του Ευρωβαρομέτρου, για τις άλλες δραστηριότητες, εκφάνσεις και ποιότητες των κομμάτων, δείχνουν βεβαίως ότι τα κόμματα θα πρέπει να ντρέπονται που βρίσκονται στον πάτο της εμπιστοσύνης του λαού.

Και ο λαός εμπιστεύεται περισσότερο την Ε.Φ., ίσως και για έναν άλλο λόγο: Επειδή διαπιστώνει ότι όλο και περισσότερο μειώνεται και σταδιακά εξαλείφεται η καταστροφική ανάμειξη των κομμάτων και των κομματικώς «ημετέρων» στα της Εθνικής Φρουράς.

ΕΑΝ λοιπόν οι πατωμένοι κομματικοί προσδοκούν να επανακτήσουν την χαμένη εμπιστοσύνη των πολιτών, θα πρέπει να υποστείλουν τους καταστροφικούς κομματισμούς τους και να επιδείξουν συλλογικά, ως κυβερνώντες και νομοθετούντες, ότι συμμορφώνονται με την λαϊκή βούληση, στον πρώτιστης σπουδαιότητας για την ασφάλεια και την επιβίωση της Κυπριακής Δημοκρατίας παράγοντα, στους άκρως επισφαλείς και επικίνδυνους καιρούς που ζούμε:

ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ενίσχυση της Εθνικής Φρουράς, την ενδυνάμωση της ένοπλης υπόστασης του λαού, την αυτοπεποίθηση επαρκούς στρατιωτικής ισχύος, ικανής να προβάλλει πειστικά και εμπράκτως ένοπλο το ελληνικό ΟΧΙ απέναντι στην τουρκική επιβουλή.

ΠΗΓΗ:ΣΗΜΕΡΙΝΗ 23/2/2020

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube