Weather Icon
ΗΠΑ , Ισραήλ , Παλαιστίνη , Τουρκία 6 Φεβρουαρίου 2020

Ερντογάν: Στοχοποιήθηκα εγώ και ο διοικητής της ΜΙΤ από τις ΗΠΑ

Ερντογάν: Στοχοποιήθηκα εγώ και ο διοικητής της ΜΙΤ από τις ΗΠΑ

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Τ. Ερντογάν με τον διοικητή της ΜΙΤ, Χακάν Φιντάν

Και ορισμένα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στην Τουρκία έχουν στοχοποιηθεί και βρίσκονται υπό απειλή

Σε μία πρωτοφανή καταγγελία προχώρησε ο Τούρκος πρόεδρος R. Erdogan, αναφέροντας ότι άνθρωποι του Αμερικανού προέδρου Donald Trump τον απείλησαν μετά την απόρριψη του σχεδίου για τη Μέση Ανατολή.

Η Τουρκία ήταν η πρώτη χώρα που καταδίκασε το σχέδιο διεθνώς, ενώ πριν από λίγες μέρες ο διευθυντής επικοινωνίας του Erdogan, το ονόμασε “δήλωση πολέμου, όχι σχέδιο ειρήνης”.

Σε μια εκπληκτική αποκάλυψη την Τετάρτη, το Bloomberg αναφέρει ότι ο Πρόεδρος Erdogan ισχυρίστηκε ότι οι ΗΠΑ απειλούν τον ίδιο και τον Αρχηγό της Υπηρεσίας Πληροφοριών Hakan Fidan.

“Η Τουρκία απέρριψε το σχέδιο των ΗΠΑ για τη Μέση Ανατολή, το οποίο σημαίνει κατοχή της Παλαιστίνης και σφετερισμός της Ιερουσαλήμ.

Μίλησα με τον Mahmoud Abbas μέσω τηλεφώνου και συναντήθηκα με τον ηγέτη της Χαμάς Ismail Haniyeh, πρόσωπο με πρόσωπο στην Κωνσταντινούπολη”, δήλωσε ο Erdogan.

“Η ισχυρή αντίδραση της Τουρκίας ανάγκασε ορισμένες αραβικές χώρες να μην δώσουν την στήριξή τους προς το σχέδιο. Δυστυχώς τώρα, οι ΗΠΑ απειλούν εμένα και τον αρχηγό μου. Επιπλέον, ορισμένα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στην Τουρκία βρίσκονται υπό απειλή. Κάνετε ό,τι θέλετε… δεν θα πετύχετε”, δήλωσε ο Erdogan.

Επίσης, ο Αραβικός Σύνδεσμος απέρριψε το ειρηνευτικό σχέδιο για τη Μέση Ανατολή του προέδρου των ΗΠΑ, σε σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών του οργανισμού στις 5 Φεβρουαρίου στο Κάιρο, λέγοντας ότι δεν θα οδηγήσει σε μια δίκαιη συμφωνία ειρήνης.

www.bankingnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube