Weather Icon

Επίσκεψη στον Barzani από Ρωσική διπλωματική υπηρεσία

Επίσκεψη στον Barzani από Ρωσική διπλωματική υπηρεσία

ERBIL — Ο Κούρδος  ηγέτης και ο Πρόεδρος του κυβερνώντος κουρδικού Κόμματος (KDP) Μασούντ Μπαρζανί την Τετάρτη εδέχθησαν επίσκεψη από ρωσική διπλωματική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Μιχαήλ Μπογκντάνοφ, τον Υφυπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας και την ειδική Προεδρική Αντιπρόσωπος στη Μέση Ανατολή και την Αφρική.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, Μπαρζανί και Μπογκντάνοφ αναλύθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στο Ιράκ και την ευρύτερη περιοχή, καθώς και οι διμερείς δεσμοί μεταξύ Erbil και της Μόσχας.

Μίλησαν για την τρέχουσα κατάσταση στη Βαγδάτη και σε άλλες περιοχές στο νότιο Ιράκ και τις συνεχιζόμενες διαμαρτυρίες που συμβαίνουν για την επίτευξη καλύτερων υπηρεσιών για όλους τους πολίτες του Ιράκ. Η σημερινή κατάσταση, και οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι δεν ωφελεί κανέναν και ότι θα πρέπει να επιλυθεί το συντομότερο δυνατόν, σύμφωνα με την ανάγνωση της συνεδρίασης.

Ο Πρόεδρος Μπαρζανί και ο Υφυπουργός Εξωτερικών Bogadov προωθούν τρόπους περαιτέρω ενίσχυσης των πολιτιστικών, πολιτικών και οικονομικών σχέσεων μεταξύ της Ρωσίας και της περιοχής του Κουρδιστάν προς το συμφέρον των λαών των δύο πλευρών.

Ο Κούρδος ηγέτης εξέφρασε επίσης την εκτίμησή του προς την κυβέρνηση και τον λαό της Ρωσίας για τη συνεχή υποστήριξή τους στην περιοχή του Κουρδιστάν.

Μετάφραση Χωριανόπουλου Άγγελου

πηγή: http://www.basnews.com/index.php/en/news/kurdistan/577865

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube